Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Quatre podis pels catalans al Porto Masters

Els passats dies 20, 21 i 22 de Gener la localitat portuguesa de Porto va acollir l’edició del 2023 del Porto Masters del circuit europeu de veterans, amb nombrosa presència de jugadors representants de la Federació Catalana a les diferents categories en joc.

A la categoria +50 femenina Maria Balló va obtenir el segon lloc, després de guanyar els partits de la lligueta davant les portugueses A.Marques i P.Jorge i la francesa M.Huertas, totes per 3 jocs a 0, per caure en el partit decisiu davant la jugadora de Malta A. diamantino també per 3 a 0.

A la categoria +55 masculina, amb quatre representants catalans, Ignasi Herms (Marconi) va finalitzar a la tercera plaça, després de derrotar al francès O. Herbeaux per 3 jocs a 1 i al canari I.Rodríguez per 3 a 0, caient a les semifinals davant l’anglès M.Theodoris per 3 jocs a 2. Al partit pel tercer lloc victòria davant el local C.Mendes per 3 jocs a 0. A la mateixa categoria sisena plaça per David Febrer (Nick Spa&Sports). Febrer va derrotar al també català Emili Burgués (SAF UAB) a primera ronda per 3 a 0, caient a quarts de final davant Theodoris també per 3 a 0. A la lluita pels llocs victòria davant I.Rodríguez per 3 a 0 i derrota davant el francès O. Collignon per 3 jocs a 2. Kim Muntané (Squash Cardedeu) va finalitzar a la 12ª plaça després de superar la fase prèviadavant el `polac A.Balzer per 3 a 0, caient a primera ronda davant el campió final, l’anglès James Hyatt també per 3 a 0. A la lluita pels llocs victòria davant el galleg A. Amigo per 3 a 0 i derrotes davant l’anglès J.Maschke i el suec J.Friman, ambdues per 3 a 0. Emili Burgués va finalitzar a la 15ª plaça al caure a la primera ronda davant Febrer i a la lluita pels llocs obtenir una victòria davant A.Amigo per 3 a 2 i dues derrotes, davant Friman i Herbeaux, les dues per 3 jocs a 1.

A la categoria +60 el títol se´l va endur el jugador català amb passaport andorrà Lluis Suárez (Anyós). Suárez va accedir a la final al superar a primera ronda a Je´sus Castán (C.N.Sant Andreu) a vuitens de final per 3 a 0, als quarts a l’irlandès D.Lalor per 3 a 0 i a les semifinals al local J.Aguiar per 3 a 1. A la final victòria molt ajustada davant l’andalùs Pedro Ríos per 3 jocs a 2, amb parcials d’11/7, 10/12, 11/2, 6/11 i 12/10. Novena posició per Jesús Castán, que després de caure davant Suárez va aconseguir 3 victòries, davant el madrileny Víctor Pereira per 3 a 2, A.Widmann (Liechtenstein) per 3 a 1 i José Manuel Flores (C.N. Sant Andreu), 10è classificat final per 3 a 2. Flores havia caigut prèviament a vuitens de final davant l’anglès S. Edmondson per 3 a 0, imposant-se posteriorment a la lluita pels llocs al local A. Quintas i a l’italià S.Di Tienne per 3 a 0.

Finalment a la categoria +55 femenina Maribel Calabozo (Nick Spa&Sports) va finalitzar a la tercera plaça. Calabozo es va classificar per semifinals despés de derrotar a l’aleman I.Hoeffling per 3 a 1 i a la francesa I.Gardette per w.o i caure davant l’angles P. Woodward per 3 a 1. A les semifinals bon partit davant la navarresa Rosa Andrés amb victòria per la navarresa per 3 jocs a 1. Al partit pel tercer lloc victòria davant la palentina A.I. Buisán per 3 jocs a 1.

Resultats:

https://www.europeansquash.com/sport/tournament?id=EDFD7605-B431-4155-BF05-A0F49C38496F