Ona Blasco i Hugo Lafuente campions d’Espanya d’esquaix sots 19

El passat cap de setmana del 27 al 29 de Gener les instal·lacions del Club Olympia de València va acollir l’edició del 2023 del Campionat d’Espanya d’esquaix sots 19 masculí o femení amb una nombrosa partixcipació de jugadors i jugadores representants de la Federació Catalana.

A la categoria femenina final catalana entre Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project) i Montse Fajardo (Esquaix Igualada), amb victòria per Blasco per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/3, 8/11, 11/3 i 11/6. Blasco es va desfer als quarts de final de la gallega Sofia Rodríguez i a les semifinals de la també catalana afincada a Luxemburg Elisenda Ruiz-Kaiser, ambdues per 3 jocs a 0, mentre que Fajardo es va imposar als quarts de final a la madrilenya Nerea Fraser per 3 a 0 i a les semifinals a la gallega Martina Flores per un ajustat 3 a 2. Al partit pel tercer lloc victòria de Flores davant Ruiz-Kaiser per w.o.

A la categoria masculina Hugo Lafuente (Tipi Park Sports / Squash Project) es va endur el títol al superar a la final a l’andalús per un ajustat 3 a 2, amb parcials d’11/8, 11/8, 8/11, 5/11 i 12/10. Lafuente s’havia desfet als quarts de final del madrileny Carlos Teruel per 3 jocs a 1 i a les semifinals del jove Marc Altarriba (Club Tennis Sabadell / BGS) per 3 jocs a 0. Altarriba va finalitzar a la quarta plaça al caure al partit pel tercer lloc davant el galleg Fernando Ferrer per un ajustat 3 a 2. 11ena posició final per Oriol Sàlvia (Mèlich Sports Club), 13ena per Aleix Romero (C.N.Sant Andreu), 15ena per Bernat Serna (BGS), 19ena per Carlos Martín (CN Sant Andreu / BGS) i 27ena per Joan Serna (BGS).