Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Normativa

LLIGA CATALANA DE CLUBS

2013 – 2014

NORMATIVA

(provisional)

 

1-    DURADA:

 

Inici:                     Octubre 2013

Fi:                         Maig 2014

Play-off:              Maig 2014

 

2-    CATEGORIES:

 

1a Divisió:           8 equips (14 jornades en 7 caps de setmana) amb play-off final.

2a Divisió:           4 grups amb un màxim de 6 equips per grup (Barcelona, Vallès, Girona i Tarragona/Lleida) amb play-off final.

3a Divisió:           4 grups amb un màxim de 6 equips per grup (Barcelona, Vallès, Girona i Tarragona/Lleida) amb play-off final.

Veterans:                        Un o dos grups (en funció dels inscrits) amb play-off final.

Femení:               Un o dos grups (en funció dels inscrits) amb play-off final.

Soft-ràquet:        Un o dos grups (en funció dels inscrits) amb play-off final.

 

3-    PREU INSCRIPCIÓ:

 

1a Divisió:                      160 €

2a i 3a Divisió:               130 €

Femení i Veterans:       110 €

Soft-ràquet:                    130€

 

(L’equip que inscrigui més de 2 equips tindrà una rebaixa del 25% a partir del 3er equip)

 

4-    PREMIS:

 

Els campions de 1a categoria i femení, se’ls subvencionarà l’hotel al Campionat d’Espanya per equips al 2015.

 

5-    CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ:

 

Per a poder participar a la Lliga Catalana els/les jugadors/es hauran de tenir la llicència de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol actualitzada i els clubs estar donats d’alta a la mateixa, de no ser així l’equip i/o jugadors/es, no podran ser inscrits/es.

 

6-    JUGADORS/ES INSCRITS:

 

Per participar en aquesta competició, un/a jugador/a a de tenir la llicència tramitada de l’any 2013, o bé, la llicència de lliga catalana 2013-2014, abans d’inscriure’s (consultar preus).

 

De cara a la temporada 2014, els/les jugadors/es hauran de tramitar la llicència abans de jugar un partit, de no ser així l’equip serà sancionat amb la pèrdua de l’eliminatòria amb un resultat de 4 a 0.

 

Tots els equips hauran d’inscriure un mínim de 4 jugadors i fins a un màxim de 12 jugadors.

 

El capità o encarregat de cada equip haurà de donar l’ordre de l’equip en funció del rànquing català absolut del mes de Setembre 2012. El comitè de competició podrà modificar aquest ordre si ho creu convenient pel be de la competició.

 

Aquest ordre s’haurà de respectar durant tota la competició.

 

A la 1a,Femení,Veterans i Soft-ràquet jugaran 3 jugadors, mentre que a la 2a i 3a les alineacions es compondran de 4 jugadors.

 

Els Clubs amb equips a varies categories tindran el dret d’utilitzar els/les jugadors/es dels equips de categories inferiors a una superior, però mai a l’inrevés.

 

El club que tinguin 2 equips a la mateixa categoria, no podran intercanviar jugadors/es.

 

Les noies podran jugar en un equip masculí.

 

Un jugador ha de jugar, com a mínim, dos partits amb el seu equip durant la temporada regular, de no ser així no podran jugar el play-off.

 

7-    HORARIS DE JOC:

 

Cada equip haurà de fixar hora i dia de joc, que quedarà indicat al calendari de competició (excepte la 1a categoria que es jugaran en Dissabte en horari de matí i tarda).

 

Els capitans dels equips han de confirmar els partits entre ells obligatòriament.

 

Només es podrà variar el mateix, si existeix acord entre els equips afectats i es comunica a la Federació Catalana d’ Esquaix i Raquetbol 24 hores abans, la qual confirmarà l’aplaçament, que s’haurà de disputar abans de la següent jornada, de no ser així la FCS determinarà el dia de joc d’aquest partit.

 

No es podrà jugar un partit d’una jornada sense abans haver jugat el partit de la jornada anterior, excepte prèvia comunicació a la federació per correu electrònic (info@esquaix.cat ), amb dia i hora de joc. En el cas de que la federació no rebi aquest dia i hora de joc i s’hagi jugat la jornada posterior, el resultat de la jornada aplaçada serà 0 a 0.

 

8-    NÚMERO DE PISTES DISPONIBLES:

 

Tots els clubs inscrits tenen l’obligació de disposar d’un mínim de 2 pistes lliures en el moment de disputar-se l’enfrontament.

 

9-    PILOTA OFICIAL:

 

La pilota oficial amb la qual s’haurà de disputar la competició serà la DUNLOP Revelation Pro XX ( negra- doble punt groc).

 

10- PUNTUACIÓ DELS PARTITS:

 

Els partits es jugaran a 5 jocs, al millor de 11 punts cada un. Al arribar a 10 iguals, començarà el “joc de desempat”, on el/la jugador/a ha de guanyar per diferencia de 2 punts.

 

Els partits es distribuiran de la següent manera:

 

1 punt pel guanyador

0 punts pel perdedor

 

A la 2ª i 3ª en cas de produir-se un empat (2-2) no es decidirà per cap sistema anterior el guanyador.

 

Resultats possibles:     4-0

3-1

2-2

W.O. (apartat 11)

3-0

2-1

 

Al acabar el partit, es farà l’acte pel capità local. El partit que no tingui acta escrita, abans de jugar la pròxima jornada serà partit nul, és a dir, 0-0. L’acta ha d’estar signada pels 2 capitans/es i correctament omplerta, de no ser així també quedarà anul·lat.

 

Els resultats donats per telèfon no seran vàlids, s’ha d’enviar per FAX al 93 307 46 03 o bé per correu electrònic (info@esquaix.cat ).

 

11- W.O. o EQUIPS NO PRESENTATS:

 

El comitè de competició es reunirà en cas de que un club justifiqui el WO que ha fet, sempre i quant aquest club ho justifiqui 48 hores després del partit corresponent.

 

L’ equip que no es presenti a disputar un partit, sense cap causa justificada serà exclòs de la competició. Si l’equip és exclòs durant la temporada es trauran tots els resultats d’aquest equip encara que sigui l’última jornada.

 

Els WO són iguals per l’equip com pel jugador/es, és a dir, si un equip no es presenta té un (-4) i si un equip es presenta amb només 3 jugadors/es, aquest cas seria (-1) per l’equip.

 

Si només es presenten 3 jugadors/es a l’eliminatòria, aquests jugaran OBLIGATÒRIAMENT en la posició 1,2 i 3, i la posició 4 quedarà vacant.

Si només es presenten 2 jugadors/es a l’eliminatòria, aquests jugaran OBLIGATÒRIAMENT en la posició 1 i 2 , i la posició 3 i 4 quedarà vacant.

Si un cop començada l’ eliminatòria, el número 1 (exemple) no es presenta, l’equip perdrà l’ eliminatòria 4 a 0. El mateix cas amb el número 2 o el número 3.

 

12- INCORPORACIÓ DE JUGADORS/ES:

 

Tots els equips podran incorporar jugadors/es durant el transcurs de la Lliga, fins completar el número màxim de jugadors/es per equip, que serà de 12; sempre i quan es doni previ avís a la Federació per correu electrònic (info@esquaix.cat ), abans de començar la segona volta i el/la jugador/a compleixi tots els requisits exigits.

 

Si un equip, en l’acte, té un jugador/a, del qual, la Federació no té constància de que estigui inscrit, l’equip perdrà l’ eliminatòria 4 a 0.

 

En cap cas, un/a jugador/a que ha començat jugant amb un equip, podrà jugar amb un altre durant la temporada 2013-2014, pel que fa a aquesta competició

 

13- JUGADORS/ES ESTRANGERS:

 

Els equips podran presentar a l’alineació d’un partit un màxim d’un/a jugador/a extracomunitari.

14- PLAY OFF:

 

Es classificaran per a la disputa del Play-Off de temporada els següents equips:

 

1a Divisió:           Hi haurà Play-off, i l’últim baixarà a 2a Divisió.

 

2a Divisió:           Es classifiquen els dos primers de cada grup i es sortejaran els encreuaments, tenint en compte que els primers de cada grup seran caps de sèrie i no s’ enfrontaran entre ells a la primera ronda.

Els 4 guanyadors s’enfrontaran al play-off final i el guanyador  pujarà a 1a divisió.

 

L’últim de cada grup, baixarà a 3a divisió

 

3a Divisió:           Es classifiquen els dos primers de cada grup. El guanyador d’aquest enfrontament pujarà a 2a divisió al seu grup corresponent segons la seva comarca.

 

Femení i Veterans: El 1er i 2on de cada grup, o be, els 4 millors d’un grup únic.

 

Soft-ràquet:        El 1er i 2on de cada grup, o be, els 4 millors d’un grup únic.

 

Si hi ha empat entre equips de diferent grup, el comitè de competició decidirà qui va, seguint la següent normativa:

 

–      Equip que no hagi fet cap WO

–      Equip amb més partits guanyats

–      Equips amb més 4-0 o 3-0 fets.

 

Si, encara queden empatats, es farà un partit, a club neutral, entre els dos equips implicats.

 

Si hi ha un empat entre els equips del mateix grup, l’empat es desfarà amb el resultat dels dos enfrontaments directes (primer per partits, després pels jocs i per últim els punts). Si, encara queden empatats, es farà un partit, a club neutral, entre els dos equips implicats.

 

15- CAPITÀ-LOCAL

 

Les funcions del capità – local seran:

 

a)    verificar l’ordre dels jugadors/es i haurà de tenir el llistat dels equips abans de començar l’eliminatòria

b)    signar les actes dels partits, juntament amb el capità visitant

c)    l’acta ha de reflectir totes les incidències de l’enfrontament;

 

 

16- VIGÈNCIA DELS ORDRES:

 

Els equips sota cap concepte podran alterar l’ordre de joc un cop iniciada la competició.

 

Un/a jugador/a d’un equip “B” que vulgui jugar en el equip “A”, haurà de jugar darrere de tots els jugadors/es que estiguin inscrits en el equip “A”, de no ser així l’alineació serà incorrecte i es descomptaran els punts dels jugadors/es que juguin en un ordre incorrecte.

 

17- JUGADORS/ES CEDITS:

 

Un/a jugador/a podrà estar cedit d’un Club a un altre sempre i quan existeixi una carta que certifiqui la mateixa. La carta haurà d’estar signada pel responsable del Club amb propietat de la llicència.

 

18- SORTEIG PÚBLIC:

 

El sorteig dels grups es farà el Dilluns 30 de Setembre a la seu de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol a les 10:00h.

 

19- COMITÈ DE COMPETICIÓ:

 

Es reunirà periòdicament i està format per:

 

Seti Herrero

Nasi Herms

Dani Ramirez

 

DATA D’INSCRIPCIÓ i DE PAGAMENT:         Fins el Dijous 26/09/2011

 

INGRÉS AL COMPTE DE LA CAIXA NÚM. 2100 0678 56 0200127093

 

(Si no s’ha fet l’ ingrés abans d’aquest dia, l’equip quedarà exclòs de la lliga catalana 2013 – 14)

Leave A Comment