Victòries per la gallega Marta Domínguez i l’argentí Robertino Pezzota al II Memorial Eduardo Palanca disputat al DIR Rocafort

Els passats dies 9, 10 i 11 de Desembre les instal·lacions del DIR Esportiu Rocafort van acollir el II Memorial Eduardo Palanca, prova del circuit Nacional, amb una nombrosa presència catalana.

Al quadre principal femení la favorita, la gallega Marta Domínguez (PSA 71) va fer bons els pronòstics i es va endur el títol sense cedir un sol joc, al superar als quarts de final a Maria Pajares (C.T. Sabadell), a les semifinals a la també gallega Icía Riveiro i a la final a l’argentina afincada a Madrid Pilar Etchechoury (PSA 342) amb parcials de 12/10, 11/6 i 11/5. Ona Blasco (Tipip Park Sports / Squash Project, PSA 194) va finalitzar a la tercera posició al caure a les semifinals davant Etchechoury per un ajustat 3 a 2, en el millor parrtit del torneig femení. Al partit pel tercer lloc es va imposar a Riveiro per 3 jocs a 1. Montse Fajardo (Esquaix Igualada) va finalitzar a la cinquena plaça al no poder superar els quarts de final davant Riveiro, mentre que Pajares va acabar a la sisena posició.

Pel que fa al quadre principal masculí l’argentí Robertino Pezzota (PSA, 367) es va endur el títol després d’imposar-se als quarts de final a l’indi Ekam Singh (PSA, 847) per 3 jocs a 0 i a semifinals del murcià Adrián Gracia també per 3 a 0, beneficiant-se de la lesió del cap de sèrie 1, el galleg Borja Golán (PSA, 38) als quarts de final. A la final va derrotar al canari resident a Barcelona Iván Pérez (BGS, PSA 89) per 3 jocs a 1, en un partit magnífic d’una hora i mitja de joc, amb parcials de 3/11, 12/10, 15/13 i 11/6. Nilo Vidal (Eurosport / BGS PSA 191) va aconseguir el tercer lloc després de caure a les semifinals davant Pérez per 3 jocs a 0, en un partit molt intens decidit per dos jocs 12 a 10. Al paretit pel tercer lloc victòria còmode de Vidal davant Gracia per 3 a 0. Philip Georgiev (CCD / BGS), Sant Grau (CT Sabadell), Joan Serna (BGS) i Pablo Dolz (CN Sant Andreu / BGS PSA 288) van caure als vuitens de final, mentre que Hugo Lafuente (Tipi Park Sports / Squash Project) va endur-se la prova de consolació al derrotar a la final al colombià Tato Mancilla per W.O., mentre que Alex Luque (Triops) es va endur la prova de consolació de prèvies a l’imposar-se a la final a Edu Nadal (Esquaix Marconi) per 3 jocs a 0.