Victòries per Blasco i Sàlvia als Estatals Sots 19

Les instal·lacions del Club Tennis Sabadell van acollir els passats dies 26 al 28 de Gener l’edició del 2024 del Campionat d’Espanya sots 19 d’esquaix, tant en categoria femenina com en la masculina, ambdues categories amb una nombrosa presència de jugadors i jugadores representants de la Federació Catalana.

A la categoria femenina, la favorita, la jugadora de LLoret de Mar Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project) es va endur el títol de forma clara, sense cedir un joc en tot el torneig. Blasco es va imposar a la final a la també catalana Montse Fajardo (Can Busqué Igualada) amb parcials d’11/8, 13/11 i 12/10, en un partit força disputat. La tercera classificada va ser l’andalusa Estela Martín per davant de la també andalusa d’origen anglès Siena Hall. Mar Ruiz (CEAC Sant Vicenç de Castellet) va finalitzar a la vuitena posició.

A la categoria masculina la victòria se la va endur el jugador de Sant Just Desvern Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub). Sàlvia va accedir a la final després d’imposar-se als quarts de final al galleg Fernando Ferrer per 3 jocs a 0 i a les semifinals al palentí Pablo Antolín també per 3 a 0. Per l’altra banda del quadre el sabadellenc Marc Altarriba (Club Tennis Sabadell / BGS) va derrotar als quarts de final al madrileny Javier Fraser per un ajustat 3 a 2 i a les semifinals al barceloní Aleix Romero (Club Natació Sant Andreu) per 3 a 0, Romero havia derrotat prèviament al cap de sèrie 2 del torneig, el valencià Adrian Revert per 3 a 0. A la final Sàlvia es va imposar a Altarriba per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/8, 12/10 i 12/10, mentre que al partit pel tercer lloc Romero va fer el mateix amb Antolín també per 3 jocs a 0.

Bernat Serna (Esportiu Rocafort) 8è, Aniol Germà (Triops) 12è, Carlos Martín (CN Sant Andreu / BGS) 13è, Achraf Mghar (Triops) 14è, Adrián Gaug (CT Sabadell) 18è i Arnau Puiggròs (Mèlich) 19è van completar la participació catalana al torneig.