Victòries d’Ona Blasco i Oriol Sàlvia al Campionat d’Espanya Sots 17 de Cuenca

El poliesportiu municipal San Fernando de Cuenca va acollir els passats dies 18, 19 i 20 de Març el Campionat d’Espanya d’esquaix, a les categories sots 13 i sots 17, femenina i masculina, amb la presència de fins a 14 representants de la Federació Catalana, que van obtenir uns magnífics resultats, amb dos títols, un sostcampionat, un tercer lloc i dos quarts classificats.

Final catalana a la categoria sots 17 masculina, entre el recent campió d’Espanya sots 15, Oriol Sàlvia (Mèlich Sports Club) i Marc Altarriba (CT Sabadell / BGS). La trajectòria d’ambdós fins arribar a la final va ser brillant, cal destacar les victòries d’Altarriba davant el valencià Alex Boni a vuitens per 3 jocs a 0, davant el madrileny Javier Fraser a quarts de final per 3 jocs a 1, i la victòria a les semifinals contra el principal favorit, el valencià Adrián Revert, també per 3 a 1 i quasi una hora de joc. Sàlvia es va desfer clarament dels seus rivals, a quarts de final davant el palentí Nicolás Merino i a semifinals davant Bernat Serna (Esportiu Rocafort / BGS), ambdós per 3 a 0. La final de diumenge es preveia igualada. Altarriba va aconseguir guanyar els dos primers jocs, de forma força clara, i al tercer joc va disposar d’un 9 a 5 favorable i posteriorment dues pilotes de partit, però Sàlvia va superar la situació enduent-se el tercer joc per 12 a 10, el partit va donar un tomb i finalment el de Sant Just Desvern es va endur el títol imposant-se per 3 jocs a 2, amb parcials de 9/11, 5/11, 12/10, 11/7 i 11/6 en 58 minuts de gran joc per part dels dos joves catalans. Revert va finalitzar tercer classificat al superar Serna per 3 a 0. Meritòria sisena posició d’Aleix Romero (CN Sant Andreu), que va estar aprop de fer les semifinals però va caure als quarts de final davant Serna per un ajustat 3 a 2. El seu company de Club Carlos Martín va finalitzar a la 11ª plaça, mentre que Aniol Germà (Triops Banyoles) va acabar a la 21ª posició.

A la categoria sots 17 femenina domini clar de la jugadora de LLoret de Mar, Ona Blasco (Tipi Park / Squash Project). Blasco va endur-se el torneig sense cedir un sol joc, imposant-se als quarts de final a la gallega Elena Rodríguez, a les semifinals a Montse Fajardo (Esquaix Igualada) i a la final a la murciana Ángela Gracia, amb parcials d’11/6, 11/9 i 11/5 en 26 minuts de joc. Tercera posició final per Fajardo, al derrotar a la cp de sèrie 2, l’andalusa Estela Martín, al partit pel tercer lloc per 3 jocs a 1.

A la categoria sots 13 masculina bona actuació dels quatre representants catalans. Arnau Puiggròs (Mèlich SposrtsClub) va accedir a les semifinals del torneig després de desfer-se als quarts de final del local Mario Ágreda per 3 jocs a 0, caient a les semifinals davant el campió del torneig, el galleg Lucas Castillo també per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc no va poder superar al valencià Pablo Sanchís, caient per 3 a 0, acabant a la quarta posició. Cinquena posició final pel banyolí Kai Jové (Squash Project), després de cure als quarts de final davant Sanchis es va imposar al galleg Mauro Vilas i al canari Miguel Ripollés sense cedir un joc. Andreu Mestre (CT Sabadell) va finalitzar a la 13ª posició mentre que Oriol Mora (Mèlich SportsClub) va aconseguir la 21ª plaça final. Lucas Castillo es va imposar a la final al canari Pedro Gonz´´alez per 3 jocs a 0.

Finalment a la categoria sots 13 femenina Anna Sàlvia va finalitzar a la setena posició, mentre que Mar Ruiz (CEAC Sant Vicenç de Castellet) va acabar a la 12ª posició. La murciana Mónica Hernández es va imposar a la final a la madrilenya Nerea Fraser per 3 jocs a 0.