Victòria d’Iker Pajares al campionat d’Espanya absolut a Santiago

Els passats dies 9 a l’11 de Febrer les instal·lacions del Squash Santiago a Galícia van acollir l’edició del 2024 del Campionat d’Espanya Absolut d’esquaix, en categoria masculina i femenina, amb nombrosa participació catalana i uns excel·lents resultats.

A la categoria masculina el sabadellenc Iker Pajares (Club Tennis Sabadell / BGS, PSA 20) va revalidar el títol Estatal, 4rt títol, a l’imposar-se a la final a l’igualadí Bernat Jaume (Squash Project, PSA 58) per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/7, 11/8, 6/11 i 11/5 en 66 minuts de joc. Prèviament Pajares s’havia desfet dels seus rivals sense cedir un joc, al galleg Pablo Quintana (PSA 280) i a l’argentí resident a Galícia Robertino Pezzota (PSA 231) a quarts de final i semifinals respectivament, mentre que Jaume es va imposar als quarts de final a Hugo Lafuente (Squash Malgrat/BGS, PSA 702) per 3 a 1 i a les semifinals al canari afincat a Barcelona Iván Pérez (BGS, PSA 97) per 3 jocs a 0. Pérez va finalitzar a la tercera posició al derrotar Pezzota per 3 jocs a 2. Nilo Vidal (Euro Sport/BGS, PSA 197), Nacho Fajardo (Can Busqué Igualada) i Cristian Romero (Club Natació Sant Andreu, PSA 515) van vaure a primera ronda davant Quintana, Lafuente i Jaume respectivament. No van poder superar la fase prèvia Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub), Carlos Martín (CN Sant Andreu / BGS), Aleix Romero (CN Sant Andreu/BGS) i Joel Jaume.

A la categoria femenina la favorita al títol, la gallega Marta Domínguez (PSA 60) va fer bons els pronòstics i es va endur el títol sense cedir un sol joc en tot el torneig. Domínguez es va imposar als quarts de final a Montse Fajardo (Can Busqué Igualada), a les semifinals a la gallega Icía Riveiro i a la final a l’argentina resident a Madrid Pilar Etchechoury (PSA 198) amb parcials d’11/3, 13/11 i 11/3 en 25 minuts de joc. La jugadora de Lloret de Mar Ona Blasco (Tipi Park Sports/Squash Project, PSA 245) va aconseguir la tercera posició final (la condició de resident de Etchechoury li donava el sotscampionat oficial a Blasco). Blasco es va imposar als quarts de final a Camila Gallegos per 3 a 0 i va caure a les semifinals davant Etchechoury també per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc Blasco es va imposar a Riveiro per un ajusta 3 a 2, remuntant dos jocs en contra.