Títols per Fajardo, Sàlvia i Lafuente a la Copa d’Espanya sots 11, 15 i 19 a Santiago

El Gimnasio Squash Santiago va acollir els passats dies 23 al 25 de Setembre l’edició del 2022 de la Copa d’Espanya d’esquaix a les categories sots 11, 15 i 19 masculina i femenina, amb la presència de 9 representants de la Federació Catalana i uns magnífics resultats.

A la categoria sots 11 masculina l’únic representant de la Fed. Catalana l’andorrà Izan Baños (Anyós) va accedir a la final després d’aconseguir les tres victòries a la fase de grups, davant els 3 gallegs, Marcos Orive, Roi Carreira i Itzel Reguero, els dos primers per 3 jocs a 0 i el tercer per un ajustat 3 a 2. A les semifinals victòria ajustada de Baños davant el també galleg Tiago Vilas per 3 a 2. A la final, però, va caure davant el canari Rafael Rodríguez amb parcials d’11/2, 11/7 i 11/2, aconseguint un molt meritori sotscampionat.

A la categoria sots 15 masculina domini molt clar del recent campió de la Copa d’Espanya sots 17, Oriol Sàlvia (Mèlich Sportsclub), que es va endur el títol sense cedir un sòl joc, imposant-se als quarts de final al murcià Alejandro Ruiz, a les semifinals al galleg Lucas Castillo i a la final al valencià Alex Boni amb parcials d’11/5, 11/5 i 11/5. Arnau Puiggròs, Pol Asensio i Oriol Mora, del Mèlich, van finalitzar a la 11ª, 13ª i 18ª posició respectivament.

A la categoria sots 19 masculina victòria clara pel jugador de Santa Susanna Hugo Lafuente (Tipi Park Sports / Squash Project), que també es va endur el títol sense cedir un joc, imposant-se als quarts de final a l’indi Jaivir Dhillon, a les semifinals a l’andalús Christian Domínguez i a la final al palentí Pablo Antolín amb parcials s’11/6, 11/4 i 11/5. Joan Serna (Esportiu Rocafort / BGS), que va caure als quarts de final davant Antolín, va finalitzar a la setena posició, mentre que Aleix Romero (C.N.Sant Andreu) va finalitzar a la 13ª plaça.

Finalment a la categoria sots 19 femenina Montse Fajardo (Esquaix Igualada) es va endur el títol de campiona, després d’imposar-se a la fase inicial de grups a les gallegues Iria Caride i Elena Rodríguez per 3 jocs a 0, i posteriorment a la fase final a l’andalusa Estela Martín per 3 a 0 i al partit decisiu a la gallega Martina Flores per 3 jocs a 1, amb parcials de 12/10, 7/11, 11/9 i 11/8.

A la categoria sots 15 femenina, l’unica categoria sense representació catalana Irune Peinado (Euskadi) es va imposar a la final a la canària Danila Medina per 3 jocs a 0.