Ple de podis pels catalans a França

La localitat francesa de Merignac, prop de Burdeos, va acollir els passats dies 8 al 10 de Juliol l’edició del 2022 del French Masters, prova del circuit de veterans d’esquaix de la ESF, amb 4 representants catalans a les diferents categories en disputa.

A la categoria +35 femenina Cinthya Servellón (Triops Banyoles) va aconseguir una meritòria segona posició, en el seu primer torneig internacional. Servellón va finalitzar amb un balanç de 4 victòries i una sola derrota, davant la campiona final, la francesa Charlotte Delsine per 3 jocs a 0. Servellón es va imposar a les franceses Lara Mereau i Sandra Pereira per 3 a 0 i a la també francesa Sandra Arnaud per 3 a 2. La finlandesa Riika Piekkainen va patir una lesió que li va impedir jugar el partit davant Servellón.

A la categoria +60 femenina Maribel Calabozo (Nick Spa&Sports) també va aconseguir el sotscampionat, amb un balanç de 4 victòries i una derrota, davant la campiona final, l’anglesa Polly Woodward en 3 jocs ajustats. Calabozo es va imposar a la gal·les Wendy Norris per 3 jocs a 1, a la francesa Claire Bryars per 3 a 0, a la també gal·lesa Lynne Davies per 3 a 0 i finalment a l’alemana Iris Hofling per un ajustat 3 a 2.

A la categoria +50 masculina Nasi Herms (Marconi) es va endur el títol sense cedir un sol joc en tot el torneig, imposant-se a la fase de grups als francesos S.Sambarrey i T.Soler i a l’anglès L.Leeson. A les semifinals victòria davant el càntabre I. Rodríguez i a la final davant el galleg Jesús Souto amb parcils d’11/9, 11/3 i 11/9.

Finalment, a la categoria +55 masculina David Febrer (Nick Spa&Sports) va finalitzar a la tercera posició. Victòries clares a la fase de grups davant els francesos S.Outters per 3 a 0 i O.Collignon per 3 a 1. A les semifinals però, no va poder amb el també francès, campió final del torneig, Guillaume Laourcade, que el va derrotar per 3 jocs a 0. Al partit pel tercer lloc victòria davant l’irlandès Gerry Callanan per 3 jocs a 0.