Noa Romero bronze al Dutch Junior Open

El Frans Otten Stadion d’Amsterdam va acollir els passats dies 7 al 10 de Juliol l’edició del 2022 del prestigiós Dutch Junior Open, amb 448 jugadors i jugadores d’arreu del món, i la presència de 4 representants de la Federació catalana, dos en categoria masculina i dues en la femenina.

Pel que fa a la categoria sots 19 femenina Noa Romero (C.N.Sant Andreu) va aconseguir pujar al podi, obtenint un molt meritori bronze. Romero va accedir a les semifinals després d’imposar-se de forma clara a L.Kemo (Botswana) i E.Malk (Estònia) per 3 jocs a 0 i a I.Shaheen (Canadà) per 3 jocs a 1. A les semifinals però, va caure davant Go Zhi Xuan (Malàisia) per 3 jocs a 0. Al partit pel tercer lloc Romero va derrotar la canadenca Amal Izhar per un ajustat 3 a 2, amb parcials de 10/12, 12/10, 11/6, 4/11 i 11/3.

A la categoria sots 19 masculina magnífic resultat per Hugo Lafuente (Tipi Park Sports / Squash Project), aconseguint la setena posició final. Lafuente va accedir als quarts de final desp´rés d’imposar-se a J.Kay (Canadà), J.Carman (Anglaterra) i J.Nicholas (Austràlia), tots per 3 a 0, caient a quarts de final davant Alexander Arader (EEUU) per 3 jocs a 1. A la lluita pels llocs 5 al 8 derrota davant Hollis Robertson (EEUU) per 3 a 1 i victòria davant Damian Groenewald (Sudafrica) per 3 jocs a 0.

A la categoria sots 17 femenina 18ª posició final per Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project). Blasco no va poder superar la primera ronda davant la nordamericana Grace Fazzinga, al caure per 3 jocs a 0, aquesta derrota la va relegar a lluitar pels llocs 17 al 36, on va obtenir victòries clares davant A. Machalova (Països Baixos), S. Koehler (EEUU) i C. McCrone (Anglaterra), totes per 3 jocs a 0, caient al darrer partit davant Ashna Tumuluri (EEUU) també per 3 a 0.

Finalment a la categoria sots 17 masculina Aleix Romero (C.N.Sant Andreu) va finalitzar a la 47ª posició, amb un balanç de 2 victòries i 3 derrotes. Romero es va imposar a l’italià Filippo Conti per 3 jocs a 2 i al belga Nathan Sadin per 3 a 0, i va caure davant R. Bicknell (Canadà), O.Lasheen (Egipte) i R.Lindner (Països Baixos), tots per 3 jocs a 1.