Oriol Sàlvia campió d’Espanya sots 15, Izan Baños sotscampió sots 11

Els passats dies 24 al 26 de Febrer el Real Club Náutico de Tenerife va acollir l’edició del 2023 dels Campionats d’Espanya d’esquaix en categories sots 11 i sots 15, masculina i femenina, amb varis represntants de la Federació catalana a les diferents categories.

A la categoria sots 15 masculina el principal favorit Oriol Sàlvia (Mèlich Sportsclub) va aconseguir revalidar el títol després d’imposar-se a la final al local Alberto Mateo amb parcials d’11/5, 11/3 i 11/2. Sàlvia no va cedir un sol joc en tot el torneig, derrotant al canari Rafael Rodríguez a vuitens, al galleg M.Glez Liaño a quarts i al també canar Pedro Rodríguez a les semifinals. A la mateixa categoria Agustín Hebrero (Gestsquash Andorra) va finalitzar a la 23ena posició.

A la categoria sots 11 masculina la final la van disputar el galleg Tiago Vilas i Izan Baños (Anyòs Park Andorra), amb victòria pel primer per 3 jocs a 1, amb parcials de 8/11, 11/8, 11/5 i 11/6. Baños va accedir a la final a l’imposar-se a quarts de final al local Roberto Elías i a semifinals al murcià Daniel Ruiz, ambdós per 3 jocs a 0. Ilian Hotchandani (Gestsquash Andorra) va finalitzar a la 10ena posició.

A la categoria sots 15 femenina el títol se’l va endur la canària Danila Medina al derrotar a la final a la basca Irune Peinado per 3 jocs a 1, mentre que a la categoria sots 11 femenina victòria de la palentina Maria Prieto a l’imposar-se a la final a la local Clara Fariña per 3 jocs a 0.