Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Oriol Sàlvia campió d’Espanya sots 15 d’esquaix a Madrid

La localitat madrilenya de Tres Cantos va acollir els passats dies 25, 26 i 27 de Febrer l’edició del 2022 del Campionat d’Espanya d’esquaix sots 11 i sots 15, tant a la categoria masculina com a la femenina, amb nombrosa participaci´ó de representants de la Federació Catalana.

A la catetegoria sots 11 masculina l’andorrà Izan Baños (Gestsquash) de només 9 anys, es va quedar a les portes del podi, obtenint la quarta plaça final. Baños va accedir a les semifinals després d’imposar-se al local Hugo Rubio i al galleg Roi Carreira ambdós per 3 jocs a 0, caient a les semifinals davant el canari Miguel Ripollés també per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc el galleg Mauro Vilas no li va donar opcions imposant-se per 3 jocs a 0. El canari del RC Naútico de Tenerife Rafael Rodríguez va derrotar a la final al seu company de club M.Ripollés per 3 jocs a 0.

A la categoria sots 11 femenina la jugadora del Mèlich SportsClub de Sant Just Desvern Anna Sàlvia va aconseguir pujar al podi a l’aconseguir la tercera plaça final. Sàlvia es va imposar als quarts de final a la local Elena Carretero per 3 jocs a 0, caient a les semifinals davant la gallega Eva Rosón també per 3 a 0. Al partit pel terecr lloc victòria davant la madrilenya Alegria Granell per 3 jocs a 0. La gallega Andrea González es va endur el títol a l’imposar-se a Eva Rosón per un ajustat 3 a 2 i 11/9 al cinquè joc.

A la categoria sots 15 masculina victòria pel jugador del Mèlich SportsClub Oriol Sàlvia. Sàlvia va accedir a la final després d’imposar-se al palentí Rodrigo Mingo a vuitens, i al canri Alberto Mateo a quarts, ambdós per 3 jocs a 0. A les semifinals però va haver de lluitar de valent per derrotar al madrileny Javier Fraser, al que va guanyar per un ajustat 3 a 2 i 11/8 al cinquè joc, remuntant un 1 a 2 advers en 57 minuts de joc. A la final victòria clara davant el valencià Alex Boni sense cedir un joc, amb parcials d’11/7, 11/5 i 11/4. Pol Asensio (Mèlich) va finalitzar a la 14ª plaça, Kai Jové (Squash Project) a la 15ª i Arnau Puiggròs (Mèlich) a la 24ª. Fraser va aconseguir la tercera plaça al derrotar al canari Pedro Rodríguez per 3 a 0.

Finalment a la categoria sots 15 femenina, sense representació catalana victòria de l’andalusa Estela Martín, al derrotar a la final a la gallega Olivia Mon per 3 jocs a 0. Tercera plaça per la canària Danila Medina per davant de la basca Irune Peinado.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/8035/campeonato-de-espana-sub-11-sub-15-2022