Dark

Auto

Light

Ona Blasco sisena als Europeus Sots 19

Els passats dies 23 al 31 de Març la ciutat de Bucarest (Romania) va acollir l’edició del 2024 dels Campionats d’Europa Sots 19 d’esquaix, individuals i per equips, amb representació catalana a ambdues competicions.

Pel que fa a la competició individual jugada els dies 23 al 26, cal destacar la sisena posició de la jugadora de LLoret de Mar Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project). Blasco va accedir als quarts de final després de superar A. Krykun (Ucraïna) per 3 a 0 a setzens, per després imposar-se a la cap de sèrie 3, la polonesa Sofia Zrazhevska també per 3 jocs a 0. Als quarts de final, però, va caure davant la txeca Karolina Sramkova per 3 a 0. A la lluita pels llocs, victòria davant la gal·lesa Ellie Breach per 3 a 2 i derrota davant la belga Chloe Crabbe també per 3 a 2. A la mateixa competició Montse Fajardo (Can Busqué Igualada) va finalitzar a la 33ena posició, amb 4 victòries i només una derrota, justament a la primera ronda davant la local Andrea Ghiorghisor. L’anglesa Amelie Haworth es va endur el títol al superar la francesa Lauren Baltayan per un ajustat 3 a 2.

Pel que fa a la competició masculina Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub) va obtenir la 13ena posició. Sàlvia es va classificar pels vuitens de final al superar N. Sadin (Bèlgica) i S. Winkler (Àustria), ambdós per 3 a 0, però a vuitens va caure davant el campió final, l’anglès Jonah Bryant per 3 a 0. A la lluita pels llocs, derrota davant D. Lutz (Àustria) i victòries davant A. Diet (França) i F. Koch (Alemanya). A la mateixa competició Marc Altarriba (Club Tennis Sabadell / BGS) va finalitzar a la 37ena posició, amb un balanç de 3 victòries i 2 derrotes. L’anglès Bryant es va proclamar campió d’Europa al superar el francès Melvil Scianimanico per 3 jocs a 2.

Resultats Europeus Sots 19 Individual:

Pel que fa a la competició per equips, jugada els dies 28 al 31, el combinat espanyol va finaltzar a la 10ena posició. L’equip el formaven Ona Blasco, Montse Fajardo, Oriol Sàlvia, Marc Altarriba i el valencià Adrian Revert.

A la fase de grups Espanya va finalitzar a la tercera posició, amb victòries davant Finlàndia i Itàlia, per 3 a 0 amdues, i derrotes davant Escòcia per 2 a 1 i Anglaterra per 3 a 0. A la lluita pels llocs 9 al 16 victòries davant Suècia i Hongria per 3 a 0 i derrota pel 9è lloc davant Polònia per 2 a 1. França es va endur el títol al superar Anglaterra per 2 partits a 1.