Oriol Sàlvia campió d’Espanya Sots 17 a Vigo

Els passats dies 5 al 7 d’Abril la localitat gallega de Vigo va acollir l’edició del 2024 dels Campionats d’Espanya d’esquaix sots 13 i sots 17, tant en categoria masculina com femenina, amb representació de varis esportistes representants de la Federació catalana.

A la categoria sots 17 masculina el jugador de Sant Just Desvern Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub) va revalidar el títol de forma brillant, sense cedir un sol joc en tot el torneig. Sàlvia es va desfer dels gallegs Miguel Orive, Brais Carreira i Lucas Castillo per accedir a la final davant el madrileny Javier Fraser al qui també va derrotar per 3 jocs a 0. A la mateixa categoria Pol Asensio (Mèlich SportsClub) va obtenir una magnífica sisena plaça. Asensio va derrotar el gallego Iñigo Fernández per 3 a 0, caient a quarts de final davant Fraser per 3 a 0. A la lluita pels llocs victòria davant el basc Maikel Guerrero per 3 a 0 i derrota davant el palentí Rodrigo Mingo també per 3 a 0. Finalment Arnau Puiggròs (Mèlich) va finalitzar a la novena posició. Puiggròs va perdre a vuitens davant el galleg Lucas Castillo per 3 a 0. A la lluita pels llocs tres victòries sense cedir jocs davant G. Novoa (Múrcia), G. Monforte (Madrid) i el local Gael Prieto.

A la categoria sots 13 femenina Anna Sàlvia (Mèlich) va finalitzar a la cinquena posició. Sàlvia va superar la prèvia a l’imposar-se a la local Victoria Martínez per 3 a 0. Al quadre final, però, va caure davant la campiona final Andrea González (Madrid) per 3 a 0. A la lluita pel 5è lloc victòries davant les locals Inés Caride i Ainoa Muinelo, ambdues per 3 jocs a 0.

Finalment, a la categoria sots 13 masculina Izan Baños (Anyós Andorra) va finalitzar a la sisena posició. Baños va superar als vuitens de final al local Juan Ascariz per 3 a 0, caient als quarts davant el campió final, el canari Miguel Ripollés per 3 a 0. A la lluita pels llocs victòria davant el galleg Marcos Orive per 3 a 0 i derrota davant el també galleg Mauro Vilas per 3 a 1.