Notable actuació dels catalans als Estatals de Veterans d’esquaix a Canàries

Els passats des 1 al 3 de Juliol el Palacio Municipal de Deportes de Santa Cruz de Tenerife va acollir l’edici´ó del 2022 del Campionat d’Espanya de Veterans d’esquaix, amb 6 representants de la Federació catalana a les diferents categories en disputa.

A la categoria +45 Edu Nadal (Esquaix Marconi) va finalitzar a la cinquena posició. Nadal es va veure perjudicat al sorteig a l’enfrontar-se a quarts de final a l’irlandès resident a Fuengirola Neill MacCarron, caient per 3 jocs a 1, en l’únic joc que va cedir MacCarron en tot el torneig. Prèviament Nadal s’havia desfet del local Javier Trujillo per 3 a 0. A la lluita pels llocs victòries davant els locals Diego Sosa y Ariano Báez, ambdós per 3 a 0.

A la categoria +50 David Febrer (Nick Spa&Sports) va asoolir el sotscampionat, imposant-se als quarts de final al també català José Manuel Flores (C.N.Sant Andreu) per 3 a 0 i a les semifinals al local Gonzalo De Bonis també per 3 a 0, cedint a la final davant el canari Isidro Rodríguez per un ajustat 3 a 2, en un partit molt disputat. Jordi Navines (Gestsquash Andorra) i José Manuel Flores van finalitzar a la cinquena i setena posició respectivament.

A la categoria +55 en format lligueta David Febrer i el canaria Isidro Rodríguez van disputar el partit que decidia el títol després d’imposar-se els dos a tots els rivals de la lligueta, amb victòria pel canari i segona posició per Febrer. J.M. Flores va finalitzar a la quarta posició, per davant del madrileny Víctor Pereira i darrera el càntabre José L. Orizaola.

A la categoria +60 victòria per LLuis Suárez (Anyós Park Andorra). Suárez es va imposar a Orizaola a quarts de final per 3 jocs a 0 i a les semifinals a J.M.Flores també per 3 a 0. A la final victòria ajustada davant l’andalús Pedro Riós per 3 jocs a 2. J.M. Flores va finalitzar a la tercera posicó al derrotar el local Ramon Reyes al partit pel tercer lloc per 3 jocs a 0.

Finalment, a la categoria +35 femenina Maribel Calabozo (Nick Spa&Sports) va finalitzar a la tercera posició. Calabozo es va imposar a la fase de grups a la madrilenya Rocío Nigorra per 3 a 0, caient davant la canària Beatriz Domínguez també per 3 a 0. A les semifinals derrota davant la campiona final, l’argentina resident a Madrid Belén Etchechoury per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc Calabozo es va imposar a la local Florencia Gallo també per 3 a 0.