Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Manifest Llibertat Govern

Manifest UFEC

LA UNIÓ DE FEDERACIONS ESPORTIVES DE CATALUNYA, COM A MEMBRE DE LA TAULA PER LA DEMOCRÀCIA, EN DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES

 

La Taula per la Democràcia es va constituir per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals i el dret del poble català a decidir el seu futur polític.

Les mesures aprovades pel Senat espanyol, en aplicació de l’article 155, han representat la destitució immediata del Govern de la Generalitat escollit democràticament i la intervenció de facto de les institucions catalanes.

Ens reafirmem que els conflictes polítics s’han de resoldre políticament, per la via de la negociació i el diàleg.

Algunes mesures ja es van avançar el 15 de setembre amb la intervenció econòmica de la Generalitat, que, entre altres afectacions, ha deixat en suspensió les subvencions aprovades per les entitats. Subvencions que són molt importants per apaivagar els efectes de les desigualtats socials, i la suspensió de les quals pot provocar la pèrdua de llocs de treball.

Ahir la justícia espanyola va empresonar 8 membres del govern de Catalunya per defensar les seves idees polítiques.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya condemna aquests empresonaments dictats per l’Audiència Nacional i transmet tot el suport a les famílies.

Exigim la llibertat dels 8 membres del govern, de Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez, i que es posi punt final i immediat a l’ordre de presó preventiva.

Ens sumem a les accions de mobilització que la Taula per la Democràcia acordi.