Iker Pajares sotscampió de la Copa d’Espanya

Els passats dies 14 al 16 d’Octubre el Palacio de los Deportes de Múrcia va acollir la Copa d’Espanya Absoluta, masculina i femenina, amb una nombrosa participació de jugadors i jugadores catalanes.

A la categoria femenina tres respresentants de la Federació catalana, Sofía Mateos (C.N. Sant Andreu / BGS, PSA 104), Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project, PSA 216) i Montse Fajardo (Esquaix Igualada). Mateos va aconseguir la tercera posició final, imposant-se a la gallega Maria Domínguez als quarts de final per 3 jocs a 0 i caient a semifinals davant la campiona del torneig, la murciana Cristina Gómez (PSA, 49) també per 3 jocs a 0. Al partit pel tercer lloc Mateos es va imposar a Ona Blasco per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/9, 11/4, 4/11 i 11/6. Blasco va accedir a les semifinals al derrotar l’andalusa Estela Martín per 3 a 0, per després caure a les semifinals davant la gallega Marta Domínguez (PSA, 69) per 3 jocs a 1. Fajardo va finalitzar a la cinquena posició., després de caure als quarts de final davant Cristina Gómez per 3 a 0, però imposant-se de forma clara a les gallegues Maria Domínguez i Icía Riveiro a la lluita pel 5è lloc, ambdues per 3 a 0.

A la categoria masculina fins a 6 catalans es van desplaçar a Múrcia. Cal destacar el sotscampionat d’Iker Pajares (CT Sabadell / BGS, PSA 24). Pajares es va desfer del galleg Pablo Quintana (PSA, 267) a vuitens de final, i de Nilo Vidal (PSA, 194) als quarts de final, ambdós per 3 jocs a 0. A les semifinals victòria davant el madrileny Sergio García (PSA 136) també per 3 a 0, però una lesió inoportuna li va impedir jugar la final davant el galleg Borja Golán (PSA, 40). Nilo Vidal va accedir als quarts de final després d’imposar-se a l’andalús Javier Martín per 3 jocs a 2, per després caure davant Pajares. Pablo Dolz (CN Sant Andreu / BGS, PSA 275), Hugo Lafuente (Tipi Park Sports / Squash Project) i Nacho Fajardo (Esquaix Igualada) van caure a la primera ronda davant l’andalús Álvaro Martín (PSA, 365), Borja Golán i Pablo Quintana, respectivament. A la prova de consolació Fajardo es va endur el sotscampionat al perdre la final davant el valencià Ernesto Revert (PSA 575) per 3 jocs a 0. Cristian Romero (CN Sant Andreu) no va superar la fase prèvia al caure davant Lafuente per 3 a 1.