Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Iker Pajares campió d’Espanya Absolut d’esquaix

Els passats dies 10 al 12 de Febrer les instal·lacions del Campo de la Juventud de Palència van acollir l’edició del 2023 del Campionat d’Espanya absolut d’esquaix, tant en categoria femenina com en la masculina, amb una nombrosa presència de representants de la Federació catalana.

A la categoria masculina el principal favorit, el sabadellenc Iker Pajares (Club Tennis Sabadell / BGS, PSA 33) va fer bons els pronòstics i es va endur el seu tercer títol, sense cedir un sòl joc en tot el torneig, completant un cap de setmana impressionant. Pajares es va desfer a vuitens de final del local Abel Martín, als quarts de final del murcià Adrián Gracia i a les semifinals de l’aregentí resident a Galícia Robertino Pezzota (PSA, 251). A la final, victòria clara davant el galleg Pascal Gómez (PSA, 419) amb parcials d’11/0, 11/3 i 11/5 en 34 minuts. Edmon López (Club Tennis Sabadell / BGS, PSA 76) va finalitzar a la tercera posició. López va accedir a les semifinals despés de derrotar al català Iván Flores per 3 a 0, i als quarts de final a l’andalús Augusto Ortigosa després de rebre un fort cop de raqueta al segon joc quan anava guanyant 1 a 0 i que el va fer abandonar. A les semifinals, però, va caure davant Gómez per 3 jocs a 1. Nilo Vidal (Eurosport / BGS, PSA 172) va caure als quarts de final davant Gómez després d’obtenir una bona victòria davant el galleg Hugo Varela (PSA, 292) a vuitens per 3 a 0. Hugo Lafuente (Tipi Park / Squash Project) va superar la fase prèvia, caient a primera ronda davant el canari afincat a Barcelona Iván Pérez (BGS, PSA 96) per 3 jocs a 0, i posteriorment imposar-se a la fase de consolació. Nacho fajardo (Esquaix Igualada) i Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu / BGS, PSA 275) no van superar la fase prèvia al caure els dos davant Iván Flores.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/19922/campeonato-de-espana-de-squash-cobendai-absoluto-masculino-2023

A la categoria femenina la murciana Cristina Gómez (PSA 56) es va endur el seu cinquè títol a l’imposar-se a la final a la gallega Marta Domínguez (PSA 72) per 3 jocs a 2, amb parcials de 12/10, 11/8, 6/11, 11/13 i 11/5 en 70 minuts. Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu / BGS, PSA 114) va obtenir un meritori bronze, després d’imposar-se als vuitens de final a la gallega Adriana Saavedra per 3 a 0 i als quarts de final de la també catalana Ona Blasco (Tipi Park / Squash Project, PSA 190) també per 3 a 0. A les semifinals, però, va caure davant Domínguez per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc victòria de mèrit davant l’argentina afincada a Madrid Pilar Etchechoury (PSA 318) per 3 jocs a 1. Montse Fajardo (Esquaix Igualada) i Maria Pajares (C.T.Sabadell) van caure a primera ronda davant Domínguez i Blasco respectivament.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/19924/campeonato-de-espana-de-squash-iberdrola-absoluto-femenino-2023

Vídeo:

https://www.youtube.com/@rfesquash3480