Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

El sabadellenc Iker Pajares entra al Top 30 del rànking Mundial d’esquaix

El jugador del Malibú Esportiu de Sabadell Iker Pajares ha aconseguit entrar per primer cop aquest mes d’Abril dins el Top 30 de la classificació Mundial d’esquaix Professional PSA al situar-se a la posició 28, la més alta que qualsevol jugador català ha aconseguit mai. Pajares, que recentment va cumplir els 24 anys, entrena a l’academia d’esquaix de Barcelona BGS (Barcelona Global Squash) i és jugador del circuit professional des del 2013, havent aconseguit 9 títols de les 13 finals jugades. A més, Pajares, ha aconseguit aquest any 2020 el títol de Campió d’Espanya Absolut per primer cop, que suma als dos títols de Campió de Catalunya absolut (2015 i 2018). Cal destacar també la plata aconseguida amb la selecció espanyola al Campionat d’Europa del 2019 i el bronze al Mundial Junior del 2014.

Les bones notícies per l’esquaix català no acaben aquí. Edmon López (Club Tennis Sabadell) i també jugador de l’Acadèmia BGS es col·loca al lloc 50 del Rànking Mundial, molt aprop del seu millor rànking que va ser el lloc 49 el passat mes de Febrer. Tot i la lessió al turmell que li ha impedit competir durant les darreres setmanes, López segueix en el Top 50 del rànking PSA, citcuit on acumula 7 títols de les 14 finals jugades. El jugador de Sant Just Desvern va aconseguir el seu primer títol de Campió d’Espanya Absolut el 2019, i el seu també primer de Catalunya el 2018. Sots Campió d’Europa individual junior el 2015, i amb la selecció espanyola sots campió d’Europa absolut el 2019 i bronze al Mundial junior del 2014 .

I finalment cal destacar que el jugador de l’Esquaix Igualada Bernat Jaume també es col·loca aquest mes d’Abril en la posició més alta del rànking PSA de la seva carrera, ascendint fins el lloc 71. Jaume, amb 3 títols en les 11 finals disputades al circuit mundial va ser campió de Catalnya absolut el 2017, però va veure tallada la seva progressió amb una inoportuna lessió al genoll que el va fer passar pel quiròfan. La lessió ha quedat enrere i a finals del 2019 va aconseguir endur-se el seu tercer títol PSA a Noruega. Jaume també va aconseguir la Plata a l’Europeu Absolut del 2019 amb la selecció espanyola i el bronze al Mundial Junior del 2014.

Bones posicions dels demés jugadors catalans que participen al circuit mundial, amb Joel Jaume (Equaix Igualada) al lloc 222, Nilo Vidal (Euro Sport La Pineda, BGS) al lloc 288, Marc López (Triops Banyoles) al lloc 314 i Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu, BGS) al lloc 564.

I pel que fa al Rànking femení Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu, BGS) es situa prop del Top 100, pujant fins a la posició 106 de la classificació mundial PSA.