Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Edmon López campió d’Espanya absolut a Cuenca

Campionat d'Espanya 2019

El jugador de Sant Just Desvern, Edmon López (Club Tennis Sabadell, PSA 62) es va proclamar el passat diumenge 10 de Febrer campió absolut d’Espanya d’esquaix, al derrotar a la final al 16 vegades campió, el galleg de l’Squash Santiago, Borja Golán (PSA 32), per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/8, 8/11, 15/13 i 11/4 . El torneig es va celebrar els dies 8,9 i 10 de Febrer al Polideportivo Municipal de San Fernando, a Cuenca, amb la participació de més de 100 jugadors i jugadores de tot l’Estat.

Edmon López va accedir a la final sense cedir un sol joc, derrotant a primera ronda a l’andalús Enrique González, a vuitens de final al també català, el jugador del Euro Sport de Salou, Nilo Vidal (PSA, 260), al galleg Pascal Gómez (PSA, 297) a quarts de final, i al també galleg Carlos Cornes (PSA, 82) a les semifinals.

Per altra banda Golán va derrotar a les semifinals al jugador del Malibú Esportiu de Sabadell, Iker Pajares (PSA, 63) per 3 jocs a 2, en un partit èpic de 2 hores de joc, que es va decidir al cinquè joc. Prèviament, Pajares s’havia imposat al jugador de l’Esquaix Igualada, Bernat Jaume (PSA, 83) als quarts de final per 3 jocs a 0. Pajares va finalitzar a la tercera plaça al derrotar Cornes per 2 jocs a 0. El català afincat a Granada, Iván Flores va accedir a la ronda de quarts de final, on va caure davant el galleg Cornes per 3 jocs a 1. El mateix Cornes s’havia desfet de Joel Jaume (Esquaix Igualada, PSA 329) als vuitens de final.

La participació catalana la categoria masculina la completaven Marc Soriano (Nick Spa Sports, PSA, 500), Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu), campió de consolació de prèvies, Arnau Farré (Malibú) i Joel Fernández (Esportiu Rocafort).

A la categoria femenina la jugadora del C:N: Sant Andreu, Noa Romero, va repetir la tercera plaça aconseguida l’any passat a Santiago. Romero es va imposar al partit pel tercer lloc a la també catalana i companya de club Sofía Mateos (PSA, 164) per 3 jocs a 0. La campiona del torneig va er la murciana Cristina Gómez (PSA, 102), que es va imposar a la final a la gallega Marta Domínguez per 3 jocs a 0. A les semifinals tant Gómez i Domínguez havien superat a Romero i Mateos respectivament, Gómez a Romero per 3 a 0 i Domínguez a Mateos per 3 a 1. La participació catalana la completava Maria Pajares (Malibú), que va accedir als quarts de final on va caure davant Marta Domínguez.