Destacable actuació dels catalans a Holanda

Els passats dies 11 al 14 de Juliol el Frans Otten Stadion d’Amsterdam va acollir l’edició del 2019 del prestigiós Dutch Junior Open d’esquaix, amb més de 500 participants dels cinc continents, i la presència de 8 representants de la Federació Catalana, 4 a la masculina i 4 a la femenina.

A la categoria sots 13 femenina meritòria 4rta plaça per la jugadora de Lloret de Mar, Ona Blasco (Squash Project). Blasco, actual número 1 del Rànking Europeu sots 13, va accedir a les semifinals després d’imposar-se a la francesa Ines Guyot i a l’egípcia Karma Kassem, les dues per 3 jocs a 0. A les semifinals però, va caure davant la francesa Lauren Baltayan per 3 a 1. Al partit pel tercer lloc no va poder superar a la nord-americana Avery Park, caient també per 3 a 1.

A la categoria sots 17 femenina Noa Romero (C.N.Sant Andreu) va finalitzar a la sisena posició. Romero es va imposar a la francesa Kara Lincou per 3 a 0 i a la nord-americana Aubrey Lennon per 3 a 1. Als quarts de final es va trobar amb la campiona final, l’egípcia Malak Khafagy, caient per 3 jocs a 0. A la lluita pels llocs victòria per lesió davant la francesa M.A Callebaut i derrota davant l’anglesa Asia Harris per un ajustat 3 a 2.

A la categoria sots 19 femenina setena i desena posició per Selena Georgieva (Club Ciudad Diagonal) i Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu) respectivament. Georgieva va derrotar la japonesa B.E.Sano per 3 a 1 i la francesa Y. Loaec per 3 a 0 abans de caure amb la campiona final, la local Fleur Maas en 3 igualats jocs. A la lluita pels llocs 5 al 8 derrota molt ajustada per 3 a 2 davant la nord-americana J.Brownell i victòria per 3 a 1 davant la local D. Krukkert. Per altra banda, Mateos es va imposar a la nord-americana M. Fleischner per 3 a 0 però no va poder superar J. Brownell, caient també per un ajustat 3 a 2. A la lluita pels llocs victòries davant l’anglesa L. Robinson i la francesa Y. Loaec, les dues per 3 a 2, i derrota davant la també anglesa K. Marschall per 3 a 1.

A la categoria sots 13 masculina 28è lloc per Bernat Serna (Esportiu Rocafort), amb un balanç de 2 victòries, contra el local J.V Drongelen i el canadenc J. Bolder i 4 derrotes, davant els anglesos H.Green i I. Khalil, l’irlandès D. Lynch i el nord-americà D.H. Robertson.

A la categoria sots 15 masculina 13è i 69è lloc per Philip Georgiev (C.C.Diagonal) i Joan Serna (Firmix Training Center) respectivament. Gerogiev es va imposar a l’anglès O. Coulcher i al francès L. Toussaint ambdós per 3 a 0, abans de caure a vuitens de final davant el qatarí Y. Farag per un ajustat 3 a 2. A la lluita pels llocs victòria davant l’ucraïnès D. Sherbakov per 3 a 1 i derrota davant l’anglès L. Murray per 3 a 0. Serna va caure a les prèvies davant el canadenc M. Morrison per 3 a 1. A la lluita pels llocs, 3 victòries, davant Y. Van Ooy d’Alemanya, L. Rehmal de Suècia i J. Coetsee de Sud-Africa, i una derrota davant el francès N. Oudinet per un ajustat 3 a 2.

Finalment a la categoria sots 19 masculina Pablo Dolz (C.N. Sant Andreu) va finalitzar a la 20ena posició, amb un balanç de 3 victòries i 3 derrotes. Dolz es va imposar a C. McMahon de Luxemburg, A. Lawes d’Anglaterra i K. Hillman de Gal·les, i va caure davant el local T. Dubbeldam, J. Phinera de França i l’anglès P. Liatis.