Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Curs Monitor Gevolution

CURS DE MONITOR D’ESQUAIX

Curs d’aprenentatge diferencial (Gevolution)

El cap de setmana dels dies 15 i 16 de Desembre es durà a terme el segon curs del nou mètode d’entrenament que està adaptant a l’esquaix el Tony Griffin.

Aquest innovador mètode d’entrenament s’ha batejat com a Gevolution, i es una adaptació dels estudis realitzats per les catedràtiques de ciència de l’esport Natàlia Balagué i Carlota Torrents (I.N.E.F.Barcelona i Lleida),  documentats en el seu llibre “Deporte & Complejidad”, i de Wolfgang Schollhorm des de la Universitat de Mainz d’Alemanya, creador del concepte d’Aprenentatge diferencial, “Differential learning”.

Aquests estudis han determinat que els tradicionals mètodes d’entrenament basats a repetir el mateix moviment centenars, milers de vegades, potser no és el més eficaç alhora de millorar el rendiment esportiu dels jugadors. I llavors s’està treballant amb un mètode que s’anomena: “aprenentatge diferencial”.

Gevolution es una metodologia d’entrenament on només es repeteix el mateix cop 3 o 4 vegades i així l’assimilació del moviment i la concentració alhora de colpejar la bola es molt superior a si ho repeteixes centenars de vegades, ja que en la repetició l’activitat elèctrica del cervell es redueix, s’acomoda i la millora o la intensitat de l’entrenament es inferior a si nomes realitzem 3 o 4 Pocas vegades el mateix cop.

La base de “l’aprenentatge diferencial” es aquesta, poques repeticions i molta concentració en el moviment ( és el que s’anomena estar al present en cada moviment, en cada cop. I fugir i evitar el caos, mai perdre la bola de vista ).

T’has parat a pensar si estàs mirant la bola en el moment que la colpejaves amb la raqueta? Estàs segur que sempre segueixes la bola i no la perds mai de vista? Estàs segur que estàs al present en el moment de picar la bola?

Aquestes preguntes semblen molt fàcils i no semblen difícils de realitzar, però us asseguro que quedaríeu parats si us analitzessin el vostre joc.

En “Complejidad y Deporte“ parlen d’ evitar el caos en del joc, i traballar amb constrenyiments (límits) per realitzar els moviments amb control i coneixement del cos i la màxima concentració ( al present ).

Aquesta nova manera d’entrenament ja s’està utilitzant en diferents disciplines esportives, i clubs de primer nivell mundial s’estan interesant per la nova forma d’entrenament. Tota aquesta teoria està molt bé, però com ho fem servir als nostres entrenaments?

Que fa Gevolution? Doncs passar de la teoria a la pràctica, poder realitzar aquesta metodologia dintre de l’entrenament de les rutines de l’esquaix, en el dia a dia. Això es el que es va fer durant el cap de setmana amb Tony Griffin. El primer curs sobre Gevolution va ser molt interesant perquè vam experimentar amb diferents jugadors/es de diferents edats i diferents nivells.

Des de jugadors veterans amb molta experiència i tota una vida dedicada a l’esquaix, fins a jugadors juniors que competeixen a nivell internacional i jugadors amb alguna problemàtica de psicomotricitat.

Vam poder comprovar que les rutines pensades per Toni Griffin,la seva adaptació de “l’aprenentatge diferencial” amb  l’innovador mètode Gevolution serveix per tota classe de jugadors, des de iniciació fins a jugadors professionals i de totes les edats, des de els 6 anys fins als 70 anys, amb aquesta metodologia tothom millora i evita el caos en els seus moviments.

Per poder documentar els beneficis del “differential learning” en breu iniciarem una prova amb diversos alumnes, durant 3 mesos, per comparar l’evolució d’ells, utilitzant el sistema tradicional o bé l’aprenentatge diferencial.

Lloc:  Squash Marconi XXI (Terrassa)

Horari:

    .  Dissabte 15 de Desembre, de 10:00 h. a 13:00 h. i de 15:00h. a 17:30 h.

    . Diumenge 16 de Desembre, de 10:00 h. a 13:00 h

Preu: 100 € especial federats, no federats 250 €

Direcció del Curs:  Tony Griffin

Data límit d’inscripció:  Fins dijous 13 de Desembre

Inscripcions a:  info@esquaix.cat

o a tony@labellab.es

 

Barcelona 27 de Novembre de 2018