Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Victòries per Ona Blasco i Oriol Sàlvia al campionat d’Espanya sots 17 d’esquaix

Els passats dies 24, 25 i 26 de Març les instal·lacions del Tipi Park Sports de Santa Cristina D’Aro van acollir l’edició del 2023 dels Campionats d’Espanya d’esquaix en les categories sots 13 i sots 17 masculina i femenina, amb una nombrosa representació d’esportistes de la Federació Catalana.

A la categoria sots 17 femenina la final la van disputar Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project) i Montse Fajardo (Esquaix Igualada). Blasco es va desfer a les semifinals de l’andalusa Estela Martín per un clar 3 a 0, mentre que Fajardo va fer el mateix amb la gallega Olivia Mon per 3 jocs a 1. A la final Fajardo es va endur el primer joc però Blasco va acabar imposant-se a la jugadora d’Igualada per un ajustat 3 a 2, amb parcials de 5/11, 12/10, 11/4, 9/11 i 11/7. Martín es va endur el tercer lloc al superar Mon per 3 jocs a 2.

A la categoria sots 17 masculina final catalana entre Oriol Sàlvia (Mèlich SporetsClub) i Marc Altarriba (Club Tennis Sabadell / BGS), amb victòria ajustadíssima per Sàlvia per 3 jocs a 2. Tant Sàlvia com Altarriba van accedir a la final sense cedir un sol joc en tot el torneig. Sàlvia es va desfer a les semifinals del madrileny Javier Fraser mentre que Altarriba va fer el mateix amb Bernat Serna (ESportiu Rocafort / Squash Systems). A la final. amb alternatives constants Sàlvia es va endur el partit per un 11/9 al cinquè, amb parcials d’11/8, 8/11, 11/9, 9/11 i 11/9. Bernat Serna va finalitzar a la quarta posició al caure davant Fraser per 3 jocs a 1. A la mateixa categoria setena plaça per Carlos Martín (C.N. Sant Andreu / BGS), 12ena per Aniol Germà (Triops Banyoles), 15ena per Pol Asensio (Mèlich SportsClub), 17ena per Achraf Mghar (Triops) i 23ena per Roger Ignasi Mora (Mèlich SportsClub).

A la categoria sots 13 femenina la final la varen disputar les jugadores del Club Tres Cantos de Madrid Nerea Fraser i Andrea González, amb victòria per Fraser per 3 jocs a 0 (11/7, 11/8 i 11/3). Les gallegues Mara Prieto i Eva Rosón van ser tercera i quarta respectivament. La cinquena posició va ser per Anna Sàlvia (Mèlich SportsClub), mentre que Mar Ruiz (CEAC Sant Vicenç de Castellet), LLuna Agruña (C.N. Sant Andreu) i Gina Gambau (Tipi Park Sports / Squash Project) van acabar a la setena, vuitena i desena posició respectivament.

Finalment, a la categoria sots 13 masculina la final la varen disputar Arnau Puiggròs (Mèlich SportsClub) i el canari del R.C. Náutico de Tenerife Rafael Rodríguez. Rodríguez es va imposar a Puiggròs per 3 jocs a 1, amb parcials de 8/11, 11/7, 11/5 i 11/2. Puiggròs havia accedit a la final sense cedir un joc, derrotant a les semifinals al galleg Mauro Vilas. El canari Miguel Ripollés es va endur la tercera plaça al superar Vilas per un ajustat 3 a 2. Izan Baños (Anyós Park Andorra) va acabar a la 11ena posició mentre que Oriol Mora (Mèlich SportsClub) va finalitzar el 15è.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/20405/campeonato-de-espana-sub-13-sub-17