Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Victòries d’Ona Blasco i Philip Georgiev al Campionat d’Espanya sots 19 d’esquaix

Les instal·lacions del Mèlich Sports Club de Sant Just Desvern van acollir els passats dies 28 al 30 de Gener el Campionat d’Espanya d’esquaix sots 19, amb molta presència de jugadors i jugadores representants de la Federació Catalana, tant a la categoria masculina com a la femenina.

A la categoria femenina, la jugadora de Lloret de Mar, Ona Blasco (Tipi Park / Squash Project) va aconseguir el títol de campiona, tot i els seus només 15 anys d’edad. Blasco es va imposar als quarts de final a la gallega Olvia Mon per 3 jocs a 0, i a les semifinals a Montse Fajardo (Esquaix Igualada) també per 3 a 0. A la final Blasco va superar la també gallega Icía Riveiro per 3 a 1, amb parcials d’11/8 9/11 11/6 i 11/5 en 29 minuts de joc. La tercera i quarta posició la van disputar les catalanes Fajardo i Elisenda Ruiz-Kaiser, amb victòria per la primera per 3 jocs a 1, en un partit molt disputat. Prèviament Ruiz-Kaiser, resident a Luxemburg, havia caigut a les semifinals davant Riveiro per 3 a 1.

A la categoria masculina el búlgar resident a Esplugues Philip Georgiev (Club Ciudad Diagonal / BGS) va donar la sorpresa i es va proclamar campió d’Espanya, al superar a la final al gran favorit i cap de sèrie 1 del torneig, l’andalús Alvaro Martín per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/5 8/11 11/3 i 11/5 en 38 minuts de joc, en un gran partit de Georgiev. Prèviament Georgiev havia superat als quarts de final al valencià Adrian Revert per 3 a 0 i a les semifinals al palentí Mario Pedrosa per idèntic resultat. El català Hugo Lafuente (Squash Project) es va endur la tercera plaça al superar Pedrosa per 3 jocs a 2, en un partit llarg i disputat que es va endur Lafuente tot i el cansanci de les semifinals davant Martín, on va caure per 3 jocs a 1 en 65 minuts de joc. Bones actuacions dels joves Marc Altarriba (CT Sabadell / BGS) 7è classificat i Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub) 8è. Desena plaça per Aleix Romero (CN Sant Andreu), 13ena per Oriol Herrero (Marconi Terrassa), 15ena per Joan Serna (Rocafort/BGS) i 16ena per Bernat Serna (Rocafort /BGS), 17ena per Carlos Martin (CN Sant Andreu), 18ena i 19ena pels jugadors locals Arnau Puiggròs i Pol Asensio, 20ena per Aniol Germà (Triops Banyoles) i 22ena per Kevin Guerra (Marconi Terrassa).

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/7533/campeonato-de-espana-psa-sub-19-2022

Video:

https://www.youtube.com/channel/UCpIQyEiTGkoKQ2Q3_hox21Q/featured