Sofía Mateos s’imposa al I Open Nacional Alicia Txoperena a Irun

Els passats dies 21 i 22 d’Abril la localitat basca d’Irun va acollir el I Open Nacional Alicia Txoperena, torneig puntuable pel ranking nacional en la categoria femenina, i amb la presència de tres jugadores catalanes al quadre principal, Sofía Mateos (CN Sant Andreu / BGS, PSA 116), Ona Blasco (Tipi Park Sports / Squash Project, PSA 195) i Montse Fajardo (Can Busqué Igualada).

La campiona del torneig va ser la barcelonina Sofía Mateos. Mateos va accedir a la final sense cedir un sol joc, imposant-se a quarts de final a la navarresa Rosa Andrés i a les semifinals a la gallega Icía Riveiro. A la final, però, es va endur el torneig en un partit força disputat davant la colombiana Maria Tovar (PSA 150) per 3 jocs a 2. Ona Blasco va finalitzar a la tercera posició, després de caure a semifinals davant Tovar per 3 a 0 i imposar-se al partit pel tercer lloc a Riveiro també per 3 a 0. Fajardo va caure als quarts de final també davant Tovar per 3 jocs a 1, finalitzant a la cinquena posició.