Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Sisena i setena plaça pels equips masculins i femenins d’Espanya als Europeus absoluts

Els passats dies 1 al 4 de maig la localtat suïssa de Zurich va acollir l’edició del 2024 del Campionat d’Europa Absolut per nacions d’esquaix, amb varis representants de la Federació Catalana als equips masculins i femenins de la selecció espanyola. L’equip masculí el formaven: els catalans Iker Pajares (Club Tennis Sabadell/BGS, PSA 24), Bernat Jaume (Squash Project, PSA 48), el canari Iván Pérez (BGS, PSA 102), el galleg Hugo Varela (PSA 305) i el madrileny Sergio García (PSA, 391). L’equip femení el formaven: la gallega Marta Domínguez (PSA 61), les catalanes Sofía Mateos (Club Natació Sant Andreu/BGS PSA 136) i Ona Blasco (Tipi Park-Squash Project, PSA 294) i la gallega Icía Riveiro.

Pel que fa a la fase de grups la selecció masculina va finalitzar a la tercera posició al Grup A, darrera d’Anglaterra i Gal·les i per davant d’Irlanda. Cal destacar la victòria d’Iker Pajares davant el número 1 anglès Mohamed Elshorbaghy (PSA 7) per 3 jocs a 1. La derrota davant Gal·les per 3 a 1 va portar a la selecció espanyola a lluitar pels llocs 5 al 8, assolint la sisena posició final a l’empatar a 2 tant amb Alemanya (cinquena) com amb la República Txeca (Setena). Anglaterra es va proclamar campiona d’Europa al derrotar a França per 2 a 2 i victòria per jocs 8 a 7.

La selecció femenina ubicada al Grup A va finalitzar a la tercera posició per davant de la República Txeca i per darrera d’Anglaterra i França. A la lluita pels llocs 5 al 8 les derrotes davant Suïssa per 2 a 1 i Escòcia per 3 a 0 van fer que la selecció femenina acabés a la setena posició. La selecció de Bèlgica es va proclamar campiona d’Europa per primer cop a l’imposar-se a Anglaterra per 2 a 1, gràcies a les victòries de les germanes Gilis, Nele (PSA 5) i Tinne (PSA 8).

Resultats:

https://esf.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=f59ab2e0-296b-4412-800b-d1510929ecde

Streaming:

https://www.youtube.com/@europeansquashfederation