Plata i Bronze per les Seleccions Catalanes d’esquaix a l’Autonòmic a Cuenca

:ls passats dies 29, 30 de Setembre i 1 d’Octubre la localitat de Cuenca va acollir l’edició del 2023 del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques amb la presència dels equips femení i masculí de Catalunya.

L’equip masculi, intregat per Hugo Lafuente (BGS), Pablo Dolz (C.N. Sant Andreu/BGS), Nacho Fajardo (Can Busqué d’Igualada) i Marc Altarriba (Club Tennis Sabadell/BGS) va obtenir una meritòria segona plaça. Tot i la juventud de l’equip la selecció masculina va accedir a la final contra la potent Galícia, després d’imposar-se a quarts de final a Andalusia per 4 a 0 i a les semifinals a València també per 4 a 0. A la final, però, la selecció catalana va caure davant Galícia per 3 a 0. Hugo Varela es va imposar a Marc Altarriba per 3 a 0, Pascal Gómez va fer el mateix amb Hugo Lafuente per 3 a 1, i Pablo Quintana, que necessitava 2 jocs davant Pablo Dolz per fer Galícia campió, va aconseguir els dos jocs necessaris per decidir el títol.

A la categoria femenina la selecció catalana la formaven Ona Blasco (Tipi Park Sports / squash project), Montse Fajardo (Can Busqué) i Maria Balló (Independent). Catalunya va encapçalar el Grup B del torneig, amb victòries davant Múrcia per 3 a 0, València per 2 a 1 i Euskadi per 3 a 0. A la lligueta final pels llocs 1 al 3 derrotes davant Madrid i Galícia per 3 a 0.