Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Plata històrica per la Selecció Espanyola als Europeus absoluts a Birmingham

Els passats dies 1 al 4 de Maig la localitat anglesa de Birmingham va acollir els Campionats d’Europa per equips, a les categories masculina i femenina. La selecció espanyola a les dues categories competia a la primera divisió, on juguen les 8 primeres seleccions del Continent.

2 jugadores i 3 jugadors catalans formàven part de l’equip espanyol. A la categoria femenina les joves jugadores del C.N.Sant Andreu Sofía Mateos i Noa Romero, mentre que a la selecció masculina hi teniem a Iker Pajares (Malibú Esportiu Sabadell), Edmon López (Club Tennis Sabadell) i Bernat Jaume (Esquaix Igualada). Completaven l’equip femení español la gallega Marta Domínguez i la murciana Cristina López, mentre que l’equip masculí el completava els gallegs Borja Golán i Carlos Cornes.

La selecció masculina defensava la tercera plaça aconseguida a Polònia l’any passat, la millor classificació de la seva història. A la fase de grups Espanya va derrotar a Gal·les 3 a 1 i a Suïssa per 4 partits a 0, caient davant Anglaterra també per 4 a 0, aconseguint la 2ª posició del grup que els donava accés a les semifinals on es trobarien l’actual Campiona d’Europa, França.

Impressionant actuació de la selecció espanyola a les semifinals. Començava l’enfrontament amb el partit entre els dos números 1, Gregoire Marche (PSA, 16) i Borja Golán (PSA, 37), amb victòria pel primer per 3 jocs a 1. Seguidament Edmon López (PSA, 54) s’imposava a V ictor Crouin (PSA, 73) per 3 jocs a 2, remuntant un 2 a 1 en contra i acabant amb un 11/1 al cinquè. Amb empat a 1 a l’eliminatòria important victòria de Bernat Jaume (PSA, 85) davant Benjamin Aubert (PSA, 91) sense cedir un joc, el 3 a 0 feia que al darrer partit Iker Pajares (PSA, 58) necessités fer 2 jocs davant Lucas Serme (PSA, 41) per aconseguir superar l’eliminatòria i jugar la gran final. Tot i cedir al primer joc, Iker Pajares es va sobreposar i va igualar el partit a un joc. La victòria de erme al tercer joc donava esperances als francesos però Pajares va aconseguir guanyar el quart joc per un ajustat 12 a 10. Amb empat a 2 l’eliminatòria estava guanyada i el pas a la final era ja una realitat.

Anglaterra i Espanya jugaven la gran final, amb els anfitrions com a grans favorits, amb els 4 jugadors titulars per sota del lloc 22 al ranking mundial PSA.

La final no podia començar millor, amb un gran Borja Golán remuntant un 2 a 0 en contra davant Declan James (PSA, 15), imposant-se per 3 jocs a 2, amb parcials de 11-13 9-11 11-7 11-6 i 11-2. Seguidament James Willstrop (PSA, 17) igualava la final al derrotar Iker Pajares per 3 jocs a 0, amb dos jocs força igualats i parcials d’ 11-8 11-4 i 11-9. Amb l’eliminatòria igualada a 1 Daryl Selby (PSA 20) s’enfrontava a Bernat Jaume. L’igualadí va portar el partit fins el cinquè joc obligant a Selby a sobreposar-e a un 2 a 1 advers, imposant-se finalment a Jaume per 3 a 2 i parcials de
10-12 11-7 9-11 11-7 i 11-6. Amb aquest resultat Tom Richards (PSA, 22) només necessitava fer un joc davant Edmon López per donar el títol a Anglaterra, i ho va fer al primer joc per un ajustat 11 a 9. Impressionant actuació de TOTS els components de la selecció espanyola en un torneig històric. La selecció escocesa es va imposar a la francesa al partit pel tercer lloc per 3 partits a 0.

A la categoria femenina tot i l’esforç de totes les jugadores la selecció espanyola no va poder evitar el descens a la 2ª divisió al finalitzar a la vuitena posició. L’inoportuna lesió de la gallega Marta Domínguez i l’exigència de jugar a la màxima divisió van ser un hàndicap massa gran per poder evitar el descens.

A la fase de grups Espanya va caure per 3 a 0 davant França i Suïssa i 2 a 1 davant Bèlgica. A la 2ª fase, pels llocs 5 al 8 també va caure davant Holanda i Gal·les per 3 a 0. França es va alçar amb el títol al derrotar Anglaterra contra pronòstic per 2 a 1, mentre que Bèlgica va aconseguir la medalla de bronze a l’imposar-se a Escòcia al partit pel tercer lloc.

Resultats:

https://www.europeansquash.com/sport/tournament.aspx?id=B0549D52-E3D3-48D7-8B50-1E4637131020