Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Ona Blasco (2) i Marc Altarriba campions de la Copa d’Espanya a Tenerife

Les instal·lacions del Real Club Náutico de Tenerife i del Pavelló Municipal d’Esports van acollir els passats dies 1 al 3 d’Octubre la Copa d’Espanya d’esquaix a les categories sots 11, 15 i 19, amb la presència de 18 esportistes representants de la Federació Catalana, dels prop de 100 inscrits, una participació récord en tornejos júnior.

A la categoria sots 11 masculina la victòria se la va endur el jugador local Rafael Segovia al derrotar a la final al jugador del Malibú Esportiu de Sabadell Andreu Mestre per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/7, 11/8 i 11/7. Prèviament a les semifinals Mestre es va imposar al galleg Mauro Vilas per 3 jocs a 1. Tercera posició per Vilas, que va derrotar al local Miguel Ripollés al partit pel tercer lloc. Cal destacar la cinquena posició final de l’andorrà del Gestsquash Izan Baños. Baños va caure als quarts de final davant Mestre per 3 jocs a 1, per guanyar després els partits per la cinquena posició davnt el galleg Tiago Vilas i el jugador del Mèlich SportsClub de Sant Just Desvern Oriol Mora, sisè classificat final.

A la categoria sots 11 femenina, sense representació catalana, victòria clara de la gallega Andrea González, segona posició per Sofía Sansón i tercera per Daniela Oramas, les dues de Tenerife.

A la categoria sots 15 masculina final catalana, entre el sabadellenc Marc Altarriba (Malibú / BGS) i Oriol Sàlvia (Mèlich), amb victòria pel primer per 3 jocs a 1, amb parcials de 5/11, 11/5, 11/5 i 13/11, en 60 minuts de joc. A les semifinals, Altarriba es va imposar al madrileny Javier Fraser, mentre que Sàlvia va fer el mateix amb el valencià Alex Boni, ambdós per 3 a 0. Meritòria cinquena posició per Bernat Serna (Esportiu Rocafort), després de caure als quarts de final davant Sàlvia, va aconseguir la cinquena posició a l’imposar-se a Alejandro Hernández i Nicolás Merino, de Canàries i palència respectivament. Els jugadors del Mèlich Pol Asensio i Arnau puiggròs van finalitzar a la 21ª i 23ª posició respectivament.

A la categoria sots 15 femenina domini clar de la jugadora de Lloret de Mar Ona Blasco (Squash Project). Blasco no va cedir cap joc en tot el torneig, imposant-se a la final a l’andalusa Estela Martín amb parcials d’11/2, 11/1 i 11/1. A les semifinals Blasco va derrotar a la local Danila Morales, mentre que Martín va fer el mateix amb la catalana resident a Luxemburg Elisenda Ruiz-Kaiser (Squash Project). Tercera posició final per Ruiz-Kaiser, a l’imposar-se a Morales per 3 jocs a 0.

A la categoria sots 19 masculina igualadíssima final entre Nacho <Fajardo (Esquaix Igualada) i l’andal´ús Álvaro Martín, amb victòria pel segon per 3 jocs a 2, amb parcials d’11/6, 9/11, 11/6, 10/12 I 12/10, en 82 minuts de joc, i una pilota de partit salvada per Martín. A les semifinals Martín va superar al murcià Adrián gracia per 3 jocs a 1, mentre que Fajardo va fer el mateix amb el jove Hugo Lafuente per 3 jocs a 2, en un partit molt disputat. Gracia es va endur la tercera posició al superar Lafuente per 3 a 0. El jugador Búlgar resident a Barcelona Philip Georgiev (Club Ciudad Diagonal / BGS) va finalitzar a la cinquena posició, després de caure als quarts de final davant Lafuente, es va imposar a Joan Serna (Malibú / BGS) i al valencià Ernesto revert, a la lluita pels llocs. Oriol Herrero (Malibú) va finalitzar a la setena posició, per davant de Serna, vuitè. Meritòria 15ª plaça per Aniol Germà (Triops Banyoles), mentre que Aleix Romero (C.N.Sant Andreu) va finalitzar 21è.

Finalment, a la categoria sots 19 femenina victòria també per Ona Blasco, al derrotar a la final a la gallega Icía Riveiro per 3 jocs a 1, remuntant el joc inicial, amb parcials de 8/11, 11/7, 11/2 i 11/3 en 36 minuts de joc. A les semifinals, Blasco es va imposar a E. Marín mentre que Riveiro va fer el mateix amb la gallega Sofía Rodríguez. Montse Fajardo (Igualada) va finalitzar a la cinquena posició, després de caure als quarts de final davant Riveiro i imposar-se a la canària Malena López i a la murciana Angela Gracia ambdues per 3 a 0 a la lluita pels llocs. E.Ruiz Kaiser va finalitzar a la 14ª posició.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/5768/copa-de-espana-de-squash-sub-11-sub-15-y-sub-19-2021