Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

La selecció espanyola femenina aconsegueix l’ascens a Primera Divisió als Europeus Absoluts

Els passats dies 27 al 30 d’Abril la localitat dels Països Baixos d’Eindhoven va acollir l’edició del 2022 dels Europeus per seleccions, amb presència catalana tant a la selecció espanyola femenina com a la masculina.

Pel que fa a la selecció femenina l’equip el formaven Cristina Gómez (Múrcia), Marta Domínguez (Galícia) i les catalanes Noa Romero (CN Sant Andreu) i Sofía Mateos (CN Sant Andreu / BGS).

Espanya va superar tots els partits de la Fase de Grups de la segona divisió, davant Austria i Irlanda per 3 partits a 0 i davant la Rep. Txeca per 2 a 1. A les semifinals victòria clara davant Polònia per 3 a 0, Gómez davant K.Tyma, Domínguez davant N.Ryfa i Romero davant M.Kaminska amb victòries totes elles per 3 jocs a 0. Amb l’ascens a priimera divisió aconseguit es van enfrontar a la lluita per l’or davant Suïssa. Gómez va aconseguir el primer punt al superar N.Pfister per 3 a 0, C.Walser va derrotar Domínguez per 3 a 2 per posar l’empat, i finalment Noa Romero va donar el títol a Espanya al derrotar C.Bachem per un clar 3 a 0.

Pel que fa a l’equip masculí el formàven Borja Golán (Galícia), Sergio garcía (Madrid), Iván Pérez (BGS/ Canàries) i els catalans Bernat Jaume (ESquaix Igualada / Squash Project) i Edmon López (C.T.Sabadell /BGS).

Ca destacar l’absència per lesió del sabadellenc Iker Pajares (CT Sabadell / BGS), un puntal a la selecció que va aconseguir la plata el 2019.

A la fase de grups empat a 2 davant la Rep.Txeca i derrotes davant Alemanya i Escòcia, per 3 a 1 i 4 a 0 respectivament. A la lluita pels llocs 5 al 8, amb joc la permenència, empat davant Gal·les a 2 i victòria decisiva davant Finlàndia per 3 a 0, que donava la sisena posició final a Espanya, aconseguint la permenència a la primera divisió europea.

Resultats:

https://www.europeansquash.com/sport/tournament.aspx?id=1C1CB049-4226-4D89-8E4A-8395A66CA835