L’ Edmon López campió del Dutch Junior Open 2013

El català, jugador del Can Mèlich Club de Sant Just Desvern, va aconseguir el triomf final, al prestigiós Dutch Junior Open 2013 en categoria Sots-17 masculina amb més de 80 jugadors, y amb la participació de les millor raquetes mundials de la categoria.

L’Edmon, que partia com a cap de sèrie del 9 al 12, es va enfrontar a primera ronda contra l’americà Wylie Veasey al qui va guanyar per 3 jocs a 0, a segona ronda va derrotar al francès Benjamin Aubert per 3 jocs a 1, a tercera ronda a l’indi Velavan Senthilkumar per 3 jocs a 0, a quarts de finals al cap de sèrie 3/4 el finès Miko Aijänen per 3 jocs a 0, a semifinals al número 2 del campionat, al jugador de Gales Emyr Evans per un contundent 3 a 0 i, per últim, a la gran final disputada ahir al matí, a l’anglès James Peach per 3 jocs a 0. D’aquesta manera, l’Edmon, amplia el seu palmarès, amb només 16 anys.

Més catalans varen participar al campionat, com són Iker Pajares del Malibu Esportiu i Bernat Jaume del Igualada Squash a la categoria Sots-19, Nilo Vidal del Club Euro Sport en la categoria Sots-17 i Pol Marín del Can Mèlich Club en la categoria Sots-15.

L’Iker va aconseguir la 19a posició final, amb només 17 anys, i després de ser derrotat en un partit molt ajustat en segona ronda contra el número 1 finès per 3 jocs a 2. Bernat va quedar en la 49a posició, després de la mala sort del quadre i emparellar-se en primera ronda contra l’anglès Joshua Masters i perdre per 3 jocs a 2. Nilo va perdre a prèvies contra l’americà Timothy Brownell per 3 jocs a 1, i finalment va quedar en 9è de la consolació de prèvies (el 73è classificat final). Per últim, Pol, va quedar el 23è classificat en Sots-15.