Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Iker Pajares sots-campió d’Espanya absolut d’esquaix

Campionat d'Espanya 2017

Els passats dies 10 al 12 de Febrer les instal·lacions del Castellana Sports Club de Madrid van acollir els Campionats d’Espanya absoluts d’esquaix, tant a la categoria masculina com a la femenina, amb una nombrosa presència de jugadors catalans a ambdues categories.

A la categoria femenina la lleidatana Marta Latorre, actual campiona de Catalunya, anava a Madrid amb la intenció de millorar la quarta posició de l’any passat, i finalment va pujar al podi al quedar tercera, després de guanyar a vuitens a la gallega María Domínguez per 3 jocs a 0, i a quarts a la també catalana María Pajares (Malibú Esportiu) pel mateix marcador. A semifinals va caure davant la defensora del títol, la gallega Xisela Aranda, també per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc victòria davant la jove gallega Marta Domínguez. La campiona del torneig va ser la murciana Cristina Gómez, que va derrotar a la final a Xisela Aranda per 3 jocs a 1. També a la categoria femenina meritoris quarts de final per María Pajares, després de derrotar a vuitens a Paula Castrillo, mentre que Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu) va caure a vuitens davant la gallega Catuxa Codesido.

A la categoria masculina el jugador del Malibú esportiu de Sabadell, Iker Pajares, va ser el sots-campió, després d’un torneig impecable, on no va cedir cap joc fins arribar a la final, derrotant successivament al galleg Aron Astray a 1ª ronda, el murcià Alberto Pérez a vuitens, el galleg Miguel Mercé a quarts i al jugador de l’Esquaix Igualada, Bernat Jaume a semifinals. A la final però el galleg Borja Golán (15è títol de campió) va fer bons els pronòstics i el va derrotar per 3 jocs a 0.

Tercer i quart lloc pels catalans Bernat Jaume i Edmon López respectivament, cal destacar els partits de quarts de final entre Bernat Jaume i Carlos Cornes, 3 a 2 pel primer i l’Edmon López contra Alex Garbi, amb victòria pel del C.N.Sant Andreu per 3 jocs a 0.

Bones actuacions de Nilo Vidal (Eurosport) arribant fins a vuitens i caient davant Bernat Jaume, Iván Flores, que després de passar les prèvies i la primera ronda davant Neil McCarrow, va caure a vuitens davant Borja Golán. No van poder superar la fase prèvia Joel Jaume (Igualada), Pablo Dolz (CN Sant Andreu), Jesús Pablos (Bonasport), Joel Fernández (Rocafort) i Manel Olmos (C.N.Sabadell).