Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Iker Pajares i Lucy Turmel campions del PSA Barcelona Open

PSA Barcelona Open

Els passats dies 25 al 30 de Setembre les instal·lacions de l’Esportiu Rocafort de Barcelona van acollir el PSA Barcelona Open, a les dues categories, masculina i femenina, amb una dotació de 10.000 $ en premis.

56 jugadors i jugadores de 16 païssos diferents van participar a l’edició d’enguant del torneig Internacional d’esquaix de Barcelona, sent la primera vegada a l’història que es feia a l’Estat Espanyol un torneig puntuable pel circuit mundial professional d’esquaix PSA femení.

A la categoria femenina la jove junior anglesa Lucy Turmel (PSA, 71) es va endur el torneig, després d’eliminar a l’escocesa Alison Thomson (PSA, 67) a la primera ronda per 3 jocs a 1, a Ineta Mackevicka (PSA, 91) de Letònia a quarts de final, per 3 jocs a 0, i a les semifinals a l’holandesa Tessa Ter Sluis (PSA, 83) per 3 jocs a 1. Per l´altra banda del quadre la gal·lesa Deon Saffery (PSA, 79) es va plantar a la final després de desfer-se a primera ronda de l’anglesa Grace Gear (PSA, 154) per 3 jocs a 0, el mateix resultat que als quarts de final davant l’escocesa Georgia Adderley (PSA, 145). A les semifinals va derrotar a la belga Tinne Gilis (PSA, 76) també per 3 a 0.

La final entre l’anglesa Turmel i la gal·lesa Saffery va ser el partit més disputat de tot el torneig femení, amb una duració de 1 hora i 10 minuts i un marcador de 3 jocs a 2 favorable a l’anglesa, que tot i perdre el primer joc va imposar-se a la gal·lesa gràcies al seu joc sòlid, enfront la tècnica de Saffery. El darrer joc es va decidir per un apurat 11/9, donant-li el seu primer títol PSA.

Les tres jugadores catalanes participants al torneig femení no van poder superar la fase prèvia. Maria Pajares del Malibú Esportiu de Sabadell va caure davant l’escocesa Elspeth Young (PSA, 146) per 3 jocs a 2, desaprofitant un marcador favorable de 2 jocs a 0. Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu) va caure davant la francesa Elise Romba (PSA, 123) per 3 jocs a 1, mentre que la búlgara afincada a Catalunya Selena Georgiev (Club Ciudad Diagonal) no va poder superar a la suïssa Nadia Pfister (PSA, 117) caient per 3 jocs a 0.

A la categoria masculina el cap de sèrie número 1 del torneig, Iker Pajares (PSA, 64) del Malibú Esportiu de Sabadell, va fer bons els pronòstics i es va endur el títol brillantment, després de derrotar a tots els seus rivals sense cedir un sol joc en tot el torneig. Pajares va superar als anglesos Kyle Finch (PSA, 130) i Mark Fuller (PSA, 151), i el francès Victor Crouin (PSA, 129) a les semifinals , per trobar-se a la final al jugador del C.N.Sant Andreu, Edmon López (PSA, 104). A la final victòria pel de Sabadell, en 3 jocs molt disputats i una duració d’una hora i 8 minuts de joc.

Edmon López havia accedit a la final sense perdre cap joc, i derrotant al salouenc Nilo Vidal (PSA, 322) de l’Eurosport Estival, al francès Baptiste Massotti (PSA, 96) i a Bernat Jaume (PSA, 127) de l’Esquaix Igualada a les semifinals. L’igualadí que va superar la fase prèvia va donar la sorpresa derrotant al danès Kristian Frost (PSA, 99) a la primera ronda per 3 a 1, el mateix resultat li va servir per derrotar al cap de sèrie número 2, l’escocès Douglas Kempsell (PSA, 97), caient finalment a semifinals davant E.López.

Van caure a la fase prèvia Joel Jaume (Igualada), Xavi Blasco (LLoret), Dani Pascual (Nick Spa & Sports) i Richard Williams (LLoret).

Països amb representació al Barcelona Open:

Escòcia, França, Dinamarca, Anglaterra, República Txeca, Sudàfrica, Israel, Bèlgica, Holanda, Letònia, Suïssa, Egipte, Iran, Gal·les i Espanya.

Barcelona Squash Open 2017 - Main Draw Barcelona Squash Open 2017 - Main Draw