Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Històrica vuitena plaça per la selecció espanyola al Mundial Absolut

Els passats dies 15 al 21 de Desembre es va celebrar a Washington (U.S.A) el Campionat del Món absolut per equips masculins, amb la presència de dos jugadors catalans a la selecció espanyola, Iker Pajares (Malibú Sabadell PSA 31) i Edmon López (Club Tennis Sabadell PSA 53). L’equip espanyol el completaven els gallegs de l’Squash Santiago Borja Golán (PSA 33) i Carlos Cornes (PSA 71).

Espanya va aconseguir de forma brillant la primera posició a la fase de grups, imposant-se a la potent Alemanya per 2 partits a 1, i a Argentina i Sud-Àfrica per 3 a 0. Cal destacar la victòria d’IKer Pajares davant Raphael Kandra (PSA 30) per 3 jocs a 1, que donava l’eliminatòria a l’equip espanyol.

Al creuament de vuitens de final la selecció espanyola es va desfer de la incòmoda selecció suïssa per 2 a 0, decidint Golán davant Dimitri Steinmann (PSA 63) per un ajustat 3 a 2. Als quarts de final creuament contra la potentíssima que va necessitar el partit final per derrotar Espanya per 2 a 1, amb una victòria èpica d’Iker Pajares davant el francès Greg Gaultier, ex campió del Món absolut, al que va derrotar per 3 jocs a 1. Mathieu Castagnet (PSA 25) va derrotar Cornes al partit decisiu de l’eliminatòria. Prèviament Gregoire Marche (PSA 14) s’havia desfet de Borja Golán per 3 a 0.

A la lluita pels llocs Espanya va caure davant Nova Zelanda per 2 a 0 i posteriorment davant Escòcia per 2 a 1. La baixa per lesió d’Edmon López durant tot el torneig va condicionar l’equip que no va poder disputar en plenitud els llocs 5 al 8.

Egipte va superar Anglaterra a la final per un clar 2 a 0.

Resultats: