Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

En Xavi Blasco a l’ Índia jugant un Open de la PSA

blasco

Des del 2 fins al 7 de setembre es va dur a terme a la ciutat de Mumbai (l’Índia), el campionat del circuit mundial  Mahrashtra State PSA men’s open 2013, on es van donar cita jugadors de la talla d’Ong Beng  Hee, actual campió de Malàisia i número 23 del rànquing mundial, o l’egipci Mohd Ali Anwar Reda, número 40 del rànquing mundial, entre d’altres jugadors.

L’esquaix català va tenir  representació en aquest campionat amb el jugador del Lloret Squash Club Xavi Blasco qui va començar el campionat des de la fase prèvia.

Al primer partit de prèvies en Xavi Blasco es va enfrontar a un jugador indi, Chaitanya Sahad, i va superar el seu partit amb solvència per 3-0.

Al dia següent, dimarts 3, es jugaven els partits que decidirien els quatre jugadors que entrarien al quadre principal del campionat. En la prèvia final en Xavi Blasco es va enfrontar al jugador egipci campió del British Open sots 19 del 2013 i subcampió del món junior sots 19, Faresh Dessouky. En el primer set en Xavi va aguantar el ritme del jove jugador i va acabar perdent 11-8; en el segon i en el tercer jocs van ser parcials d’11-3 i  d’11-4.

El campionat va tenir moltes sorpreses ja que el cap de sèrie número 1 del campionat, Ong Beng Hee, va perdre a primera ronda amb un jove egipci, Zahed  Mohamed,  91 del rànquing; també el cap de sèrie número 2 del campionat, l’egipci Omar Abdel Aziz, 36 del rànquing mundial, va perdre amb el també egipci i provinent de la fase prèvia Faresh Dessouky.

La victòria final del campionat va ser per a Mazem Hesham Ga Sabry, 47 del rànquing i que era el cap de sèrie número 4 del campionat .

El domini egipci del campionat va ser aclaparador; actualment l’esquaix egipci està passant per una època daurada.