Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Bronze històric de la selecció espanyola als europeus absoluts de Polònia

Campionat d'Europa Equips 2018

Els passats dies 2, 3, 4 i 5 de Maig es van disputar els Campionats d’Europa d’esquaix per equips, a la localitat polonesa de Wroklaw, tant a la categoria masculina com a la femenina, amb 4 representants de la Federació Catalana a l’equip espanyol, 3 a la masculina i 1 a la femenina.

A la categoria masculina la selecció espanyola la van formar els gallegs Borja Golán (PSA, 24) i Carlos Cornes (PSA, 100), i els catalans Iker Pajares (Malibú Esportiu de Sabadell, PSA 55), Edmon López (Nick Spa & Sports de Barcelona, PSA 59) i Bernat Jaume (Esquaix Igualada, PSA 82).

La selecció espanyola competeix des de fa anys a la primera divisió europea (entre els 8 primers), i a l’edició d’enguany estava al grup A, amb França, Escòcia i Dinamarca. Al primer partit, decisiu per l’accés a semifinals Espanya es va imposar a Escòcia per 3 a 1, amb victòries d’Edmon López davant Kevin Moran (PSA, 436) per 3 a 0, Borja Golán davant Greg Lobban (PSA, 30) per 3 a 1, i Carlos Cornes davant Rory Stewart (PSA, 163) també per 3 a 1, i derrota d’Iker Pajares davant Alan Clyne (PSA, 39) per un ajustat 3 a 2. Davant França l’equip espanyol va decidir guardar esforços pels següents partits, caient per 4 a 0, amb derrotes de López davant Lucas Serme (PSA, 36), Golán davant Gregory Gaultier (PSA, 4), Cornes davant Baptiste Masotti (PSA, 81) i Pajares davant Mathieu Castagnet (PSA, 27) tots per 3 a 0. Al darrer partit del grup davant Dinamarca victòria de la selecció espanyola per 3 a 1, amb una única derrota intrascendent al darrer partit de López davant Lau Ulrik Kiehn, i victòries de Cornes, Golán i Pajares davant T.Houlberg (PSA, 464), Kristian Frost (PSA, 90) i Rasmus Moller, tots per 3 a 0. La segona posició al grup donava accés a les semifinals i assegurava la quarta plaça, superant la cinquena posició assolida diverses vegades per la selecció espanyola.

El partit de semifinals va ser davant d’Anglaterra, i tot i la derrota final per 2 a 1 l’equip va competir fins quasi obligar a als anglesos a disputar el quart partit. Derrota de Cornes davant Tom Richards (PSA, 32) per 3 a 0 i victòria de Golán davant James Willstrop (PSA, 15) per 3 a 1, que deixava viva la semifinal. Declan James (PSA, 23) però, es va imposar a Bernat Jaume per 3 jocs a 0, fent que el darrer partit entre Iker Pajares i Daryl Selby (PSA, 19) no s’hagués de disputar.

Al partit pel tercer lloc espectacular victòria davant d’Alemanya per 4 a 0, amb victòries de molt mèrit d’Iker Pajares davant Raphael Kandra (PSA, 37) i de Golán davant Simon Rösner (PSA, 6) les dues per 3 a 1. Edmon López va decidir l’eliminatòria guanyant els dos primers jocs davant Valentin Rapp (PSA, 154), acabant aquí el partit. Victòria de Cornes davant Lucas Wirths per completar el 4 a 0. final.

El títol se’l va endur França a l’imposar-se a la selecció anglesa a la final, amb victòries de Gaultier i Castagnet davant Matheew i Willstrop i derrota de Serme davant Selby. Masotti al guanyar un joc a Declan James va decidir el títol pels francesos.

Bones notícies també a la categoria femenina, on la selecció espanyola competia al grup A de la 2ª divisió (del 9 al 16), amb Finlàndia, Polònia i Austria. Dues jugadores gallegues, Marta Domínguez i Xisela Aranda, una murcian, Cristina Gómez (PSA, 92) i la jugadora del C.N.Sant Andreu, Sofía Mateos formàven l’equip espanyol.

Impecables victòries davant Polònia i Austria per 3 a 0 i davant Finlàndia per 2 a 1. Primeres de grup i semifinals davant Dinamarca, amb victòries clares d’Aranda davant Sarah Lauridsen i de Gómez davant Mathilde Lauridsen, que donàven l’ascens a primera divisió. A la final gran victòria davant la potent Escòcia amb idèntiques protagonistes, Aranda i Gómez es van imposar clarament a Georgia Adderley (PSA, 156) i Alison Thomson (PSA, 73). Sofía Mateos no va arribar a debutar. Victòria final per Anglaterra, a l’imposar-se a França per 2 a 1, Bèlgica tercera classificada.

Resultats:

http://www.europeansquash.com/sport/tournament.aspx?id=6A1031C0-BCD7-41D2-8FBE-B80B15238115