Bona actuació dels catalans als Europeus sots 19 d’esquaix

Els passats dies 1 al 9 d’Abril la localitat suïssa de Langnau am Albis (Zurich), va acollir l’edició del 2023 dels Campionats d’Europa juniors (Sots 19), tant en la categoria individual com en equips, amb la presència de 4 representants de la Federació catalana dels 6 components de l’equip espanyol. Els jugadors Hugo Lafuente (Tipi Park Sports/Squash Project), Ona Blasco (Tipi Park Sports/Squash Project), Montse Fajardo (Can Busqué Igualada) i el seleccionador Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub). Completaven l’equip l’andalús Cristian Domínguez i el galleg Fernando Ferrer.

A la competició individual cal destacar la vuitena posició final d’Ona Blasco, 18ena posició per Montse Fajardo, pel que fa al femení, i la 35ena posició final per Hugo Lafuente pel que fa a la categoria masculina. L’anglesa Asia Harris es va imposar a la final a la també anglesa Amelie Haworth per 3 a 0. Mentre que a la categoria masculina l’anglès Jonah Bryant va derrotar l’actual campió del món Rowan Damming (Països Baixos) a la final també per 3 a 0. A la categoria individual cal destacar l’actuació de Blasco que al partit de quarts de final davant la croata Franka Vidovic va cedir en 5 jocs i 13 a 11 al cinquè, quedant a un pas d’entrar a les semifinals tot i els seus només 16 anys d’edat.

Resultats Individual:

A la competició per equips la selecció espanyola va aconseguir la 11ena posició final. Espanya va aconseguir la tercera posició al Grup C, amb Països Baixos (primera), República Txeca (Segona) i Noruega (Quarta). A la fase de grups cal destacar la impressionant victòria d’Hugo Lafuente davant el campió del Món junior Rowan Damming per 3 jocs a 2, la tercera plaça, però, va fer que l’equip espanyol lluités pels llocs 9 ql 16, on va obtenir dues victòries, davant Bèlgica per 3 a 0 i davant Croàcia per 2 a 1, i una derrota davant Alemanya per 2 a 1, assolint la 13a posició final.