Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Bernat Jaume i Marta Latorre quarts classificats al Campionat d´Espanya Absolut

Campionat-d´Espanya-Absolut-2015

Els  passats dies 10 al 12 d´abril es va celebrar a les magnífiques instal.lacions del Squash Club Santiago una nova edició del Campionat d´Espanya Absolut d´Esquaix, tant a la categoria masculina com a la femenina. Una àmplia delegació catalana va viatjar a terres gallegues. Cal destacar els quarts llocs assolits pel jugador de l´esquaix Igualada ,Bernat Jaume i per la jugadora del CN Lleida , Marta Latorre.

A la categoria masculina, títol número 13 pel galleg Borja Golán, tot un récord pel millor jugador estatal d´esquaix de la història. A la final , va superar al seu company de club Carlos Cornes per un inapelable 3 a 0, a semifinals el Borja es va desfer del català Bernat Jaume també per 3 a 0 en un molt bon partit del d´Igualada. El Valencià Alex Garbi va ser finalment tercer classificat, al gunyar en un igualadíssim partit al Bernat per 3 a 2, 11-9 al cinquè joc. Destacable l´actuació de l´Iker Pajares, que després de derrotar a l´Edmon López per 3 a 0, va plantar cara a Alex Garbi , tot i perdre per 3 a 1. El Dani Pascual, quart classificat l´any passat, no va tenir sort al sorteig i es va trobar amb el Borja Golán a vuitens. També va accedir al quadre principal el Jordi Navines que va perdre amb el galleg Pascal Gómez per 3 a 0. No van poder superar les prèvies Enric Creus, Alex Luque i Dani Quian, aquest últim va ser finalista de consolació de prèvies , perdent amb el galleg Manolo García per 3 a 1.

A la categoria femenina la campiona va ser la gallega Xisela Aranda, que aconsegueix el sisè títol, superant els 5 de la catalana Lali Valls. Va derrotar a la murciana Cristina Gómez per 3 jocs a 0. A semifinals la Xisela es va desfer de la valenciana Marina de Juan per 3 jocs a 0. A l´altra semifinal la catalana Marta Latorre va perdre amb la Cristina per 3 jocs a 0, prèviament bon partit per la Lleidetana a quarts de final davant la gallega Sara Esperón, a qui va superar per 3 a 1. Unes molèsties li van impedir lluitar pel tercer lloc. La jugadora del Triops de Banyoles Cinthya Servellón va accedir al quadre principal, perdent amb la finalment campiona Xisela Aranda per 3 jocs a 0.