Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Victòries d’Edmon López i Sofía Mateos als Campionats de Catalunya Absoluts d’esquaix

Campionat de Catalunya Absolut 2018

Les instal·lacions del Tipi Park Sports de Santa Cristina d’Aro van acollir els passats dies 13 al 15 d’Abril, l’edició del 2018 dels Campionats de Catalunya absoluts d’esquaix. Paral·lelament es va disputar la 4ª prova del circuit català d’esquaix de 2ª categoria. Un total de 75 participants i més de 140 partits disputats durant el cap de setmana.

A la categoria absoluta femenina es va repetir la final del 2017 a Igualada, entre Sofía Mateos (Club Natació Sant Andreu) i Maria Pajares (Club Malibú Esportiu de Sabadell), amb idèntic resultat del darrer any, victòria per Mateos per 3 jocs a 2. El partit però, va ser ben diferent al de fa un any, on Mateos va remuntar dos jocs adversos. La final del passat diumenge va tenir alternances constants. Inici intens de Mateos que Pajares va igualar ràpidament. El tercer i quart jocs van ser molt similars als dos primers, arribant al definitiu cinquè joc i un pronòstic incert. Al cinquè però Mateos es va imposar amb claredat per 11 a 6, dominant el joc des del principi. El resultat final va ser d’11/7 5/11 11/6 8/11 i 11/6 i segon títol de Campiona de Catalunya per la jove jugadora de 16 anys de Barcelona. La tercera posició final va ser per Noa Romero (C.N.Sant Andreu), recentment tercera al Campionat d’Espanya Absolut, a l’imposar-se a la ex-campiona de Catalunya, ara resident a Anglaterra, Rosa Rius per 3 jocs a 0. Cal destacar el bon partit de Pajares davant Romero a les semifinals, a la que va derrotar per 3 jocs a 1, mentre que Mateos es va imposar a Rius a l’altra semifinal per 3 jocs a 0.

A la categoria masculina el jugador del Nick Spa&Sports de Barcelona, Edmon López, es va endur el seu primer títol de Campió de Catalunya al derrotar a la final al jove Nilo Vidal (Eurosport Estival de Salou) per un clar 3 a 0, amb parcials d’11/3 11/7 i 11/3. López no va cedir ni un sol joc en tot el torneig, demostrant un domini aclaparador. L’actual número 73 del rànking mundial PSA va derrotar als quarts de final a Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu) i a les semifinals al veterà Xavi Blasco (Squash Project). El partit més emocionant del torneig masculí el van disputar Nilo Vidal i el jugador resident a Lloret, Richard Williams, partit de semifinals que es va endur Vidal per 3 jocs a 2, remuntant un 2 a 1 advers, i acabant el cinquè joc per un apretat 11 a 9, en un partit de gran desplegament físic dels dos jugadors. Williams finalment no va disputar el partit pel tercer lloc davant Blasco degut al cansament del partit de semifinals.

Resultats:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=203B592F-4800-43AB-BBBC-5509625E6588

https://www.youtube.com/esquaixcat

Paral·lelament es va disputar la 4ª prova del circuit de 2ª categoria d’esquaix, amb dos quadres de competició, l'”A” i el “B”. A la categoria de Segona A victòria pel jove jugador de l’Esquaix Igualada, Nacho Fajardo, al derrotar a la final a Guillem Bartolí (GEiEG) per dos jocs a 1. A les semifinals Fajardo es va imposar a Philip Georgiev per 3 jocs a 0, mentre que Bartolí va fer el mateix amb Manel Olmos del C.N.Sabadell.

A la categoria de Segona “B” final entre dos jugadors del GEiEG de Girona, Manel Pérez i Patrick Marco, amb victòria pel primer per 3 jocs a 1. A les semifinals Pérez es va imposar al seu company de club Adrià Labrada per un ajustat 3 a 2, mentre que Marco va fer el mateix amb Pep Massó, cap de sèrie 1 del torneig, també per un ajustat 3 a 2. Al partit pel tercer lloc Labrada es va imposar a Massó per 3 jocs a 1.