Dark

Auto

Light

Quatre podis pels catalans als Estatals de Veterans a Fuengirola

Els passats dies 24 i 25 de Maig la localitat de Fuengirola (Málaga) va acollir l’edició del 2024 del campionat d’Espanya de Veterans d’esquaix (Memorial Francis Molina), amb la presència d’una nombrosa representació catalana a les diferents categories.

A la categoria +65 meritori segon lloc per José Manel Flores (Club Natació Sant Andreu), després de la tornada a les pistes arrel d’una lesió. Flores va disputar la final davant el càntabre José Luis Orizaola que el va superar per 3 jocs a 0. Prèviament Flores s’havia imposat al valencià José V. Ferragut per 3 jocs a 0, al també català Francesc Servós (SAF UAB) per 3 a 0 i a l’andalús Pedro Domínguez per 3 jocs a 2. Servós va finalitzar a la 5ena posició al superar Domíngez per 3 jocs a 2 i al palentí Carlos Aguirregomezcorta per 3 a 0. Ferragut va obtenir la tercera plaça al superar l’andalús Antonio Villalba per 3 a 0.

A la categoria +60 tercera posició per David Cornudella (C.N. Sant Andreu). Cornudella es va defer als quarts de final del valencià Antonio Molina per 3 a 0, caient a semifinals davant Orizaola per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc Cornudella es va imposar a l’anglès Timothy McGlynn també per 3 jocs a 0. Jesús Castán (C.N.Sant Andreu) va finalitzar a la cinquena plaça a l’imposar-se al partit pel cinquè lloc al valencià Fèlix Sánchez per 3 jocs a 0. Prèviament Castàn havia caigut als quarts de final davant Orizaola per 3 jocs a 1. Finalment, Kim Muntané (SAF UAB) va obtenir la vuitena posició al caure davant el madrileny Víctor Pereira per un ajustat 3 a 2 al partit pel setè lloc. L’andalús Pedro Ríos es va imposar a la final a Orizaola per un clar 3 a 0.

A la categoria +55 victòria per Nasi Herms (Esquaix Marconi, Terrassa). Herms es va imposar als quarts de final a l’andalús Wenceslao Osorio per 3 a 0, a les semifinals al també andalús Ignacio osle per 3 a 0. A la final el canari Isidro rodríguez no va disptar el partit per lesió, donant el títol a Herms. A la mateixa categoria Emili Burgués (SAF UAB) va obtenir la setena plaça. Burgués va caure als quarts de final davant el local Wenceslao García per 3 a 0. A la lluita pel setè lloc, però, es va imposar al també local Wenceslao Osorio també per 3 a 0. Osle es va imposar a Duran al partit pel tercer lloc.

A la categoria +50 plata per Nasi Herms. Herms va derrotar a vuitens al murcià Juan F. Flores per 3 a 0, als quarts de final al local César Ortiz per 3 a 1 i a les semifinals al canari Javier Gonzálvez per 3 a 0. A la final, però, va caure davant el basc Víctor Mendoza per 2 a 1 i retirada per lesió al quart joc. Tercera posició per Gonzálvez per davant del local Francisco J. Domínguez. Jaume Solanas (Bonasport) va finalitzar a la 10ena posició amb un balanç de 2 victòries i 2 derrotes.

A la categoria +45 el català afincat a Canàries Edu Nadal va finalitzar a la quarta posició. Nadal es va imposar a quarts de final al local César Sánchez per 3 a 0, caient a quarts de final davant l’irlandès afincat a Fuengirola Neill MacCarron per 3 a 0. Al partit pel tercer lloc Nadal va caure davant el canari Juan G. Iranzo per 3 a 0. MacCarron es va imposar a la final al basc Alberto Ferreiro per 3 jocs a 0.

Finalment, a la categoria +35, sense representació catalana, victòria pel canari Pedro Espeleta a l’imposar-se a la final al local Francisco Guerrero per 3 a 0. Tercera posició per l’argentí afincat a València Guillermo Pedernera.