Or per Ivan Flores i plata per Nasi Herms al Campionat d’Europa de veterans d’esquaix a Hamburg

Els passats dies 5 al 9 de Setembre la localitat d’Hamburg va acollir l’edició del 2023 del Campionat d’Europa de Veterans d’esquaix (Euro Masters), amb una nombrosa participació d’esportistes representants de la Federació Catalana.

A la categoria +40 masculina el barceloní resident a Gibraltar Iván Flores es va endur el títol de Campió d’Europa, Flores és l’actual campió del Món +40, títol assolit a Polònia l’any passat. El camí a la final de Flores no va ser fàcil, a primera, segona ronda i quarts de final victòries per 3 jocs a 0 davant Martin Krafft (Alemanya), Roberto Muñoz (Països Baixos) i Nigel Peyton (Irlanda). A les semifinals partit molt dur davant el local Heiko Schwarzer que es va decidir al cinquè joc després de remuntar un 2 a 1 en contra. A la final contra l’ucraïnès Valeri Fedoruk, cap de sèrie 2 del torneig, Flores va aconseguir el títol de forma agònica, per 3 jocs a 2, amb parcials d’11/7, 11/8, 10/12, 5/11 i 13/11.

A la categoria +55 masculina Nasi Herms (Esquaix Marconi Terrassa) va accedir a la final després d’imposar-se a primera ronda de Paramjit Diu (Anglaterra) per 3 a 0, a segona ronda a l’alemany Sven Reiter també per 3 a 0 i a vuitens de final al suec Hakam Andreasson per 3 jocs a 1. Als quarts de final la lesió de l’anglès Matheew Theodoris va permetre Herms accedir a les semifinals, on es va imposar al cap de sèrie 1 del torneig, el francès Jan Jacques Pinneau per un ajustat 3 a 2. A la final, però, Herms va caure davant l’anglès James Hyatt per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/5, 7/11, 11/3 i 11/9. A la mateixa categoria Emili Burgués (SAF UAB Cerdanyola del Vallès) va finalitzar a la 41ena posició. Burgués va caure a primera ronda davant Pinneau per 3 a 0, i a la lluita pels llocs victòria davant Frank Pirkl per 3 a 0 i derrotes davant Stephan Milardovic (Alemanya) per 3 a 0 i el mallorquí Rafael Blanes per 3 a 1.

A la categoria +60 femenina magnífica cinquena posició per Maribel Calabozo (C.N. Sant Andreu). Calabozo, a la fase de grups, es va imposar a les alemanyes Heike Schumann i Iris Hoefling ambdues per 3 a 0, caient davant Bea Spitse (Països Baixos) també per 3 a 0. A la lluita pels llocs 4 al 6 victòria davant la galesa Wendy Norris per 3 a 1 i derrota davant l’anglesa Tamsin Bennett per 3 a 0.

A la categoria +60 masculina doble representació catalana, amb David Febrer (C.N. Sant Andreu) i Lluis Suárez (Anyós Andorra) al quadre principal. Febrer va aconseguir la setena plaça final, amb victòries davant Peter Molzberger (Alemanya), Alan Borrill (Anglaterra) i John Dineen (Irlanda), tots per 3 a 0, caient a quarts de final davant l’anglès Mark Woodliffe per 3 jocs a 1. La derrota final davant l’angles Brian Beeson per 3 a 1 li va donar la setena plaça final. Lluis Suárez va finalitzar a la novena posició. Suárez es va imposar als alemanys Stefan Niemeyer, per 3 a 0 i Norbert Suttner per 3 a 1, als vuitens de final, però, va caure davant Beeson per 3 a 0. A la lluita pels llocs 9 al 16 victòries davant el suís Walter Zemp per 3 a 0, l’alemany Felix Paal per 3 a 2 i el local Armin Schmelz per 3 a 0.

A la categoria +65 masculina també doble representació, José Manuel Flores (C.N. Sant Andreu) i Francesc Servós (SAF UAB). Flores va finalitzar a la 15ena posició. Flores es va imposar al polac Marek Cygan per 3 a 0 i a segona ronda al suís Sergio Orduña per 3 a 2. A vuitens Flores va caure davant l’anglès Tom Burton per 3 jocs a 1. A la lluita pels llocs derrotes davant Robert Warner (Anglaterra) i el finlandès Timo Tulonen, per 3 a 1 i 3 a 0 respectivament. Servós va finalitzar a la posició 41. Servós va caure a primera ronda davant l’eslovac Jan Kviecinsky per 3 a 0. A la lluita pels llocs victòries davant Hakan Lothigius (Suècia) per 3 a 0 i davant Detlef Janke (Alemanya) per 3 a 0 i derrota davant Pierre Puddu (França) per 3 a 1.

Finalment, a la categoria +45 Edu Nadal (Esquaix Marconi) va finalitzar al lloc 42, Nadal va caure a primera ronda davant el txec Vit Barnas per un ajustat 3 a 2. A la lluita pels llocs victòria davant el també txec Radek Dudesek per 3 a 0 i derrotes davant Jerome Bortot (França) per 3 a 0 i l’hongarès Istvan Horvath per 3 a 2.