Notable actuació dels Catalans al British Junior Open

BJO 2018

La ciutat de Birmingham va acollir l’edició d’enguany del més prestigiós torneig junior d’esquaix del món, el British Junior Open. 620 jugadors i jugadores dels cinc continents, 1772 partits jugats durant els cinc dies de competició, del 3 al 7 de Gener. Presència de 3 representants de la FCS, els tres del C.N.Sant Andreu de Barcelona.

A la categoria sots 17 masculina Pablo Dolz va finalitzar a la posició 69 de 128 participants, amb un balanç de 2 victòries ( davant L.Costa de Suïssa per 3 a 0 i de l’anglès J.Carmichael per 3 a 1) i 2 derrotes ( davant l’anglès A. Lawes per 3 a 0 i el canadenc S.Eltorgman per 3 a 1).

A la categoria sots 17 femenina Sofía Mateos va finalitzar a la 35 posició de 64 participants, amb un balanç de 3 victòries ( davant la canadenca H.Guthrie per 3 a 0, l’anglesa P.Clark per 3 a 1 i la també anglesa E.Burki per 3 a 2) i 2 derrotes ( davant J.Hia Jui de Malàisia per 3 a 0 i i S.Sivakumar de la India també per 3 a 0).

Finalment Noa Romero a la categoria sots 15 femenina va finalitzar a la posició 33 de 64 participants, perdent només el primer partit de quadre principal davant l’anglesa A.Sheikh per un ajustat 3 a 2 i 14-12 al cinquè joc, desaprofitant vàries pilortes de partit. Als partits pels llocs victòries davant la gallega I.Andrade per 3 a 2 i les angleses S.John per 3 a 0 i S.Wilkins per w/o).