Noa Romero i Nacho Fajardo campions d’Espanya sots 15 d’esquaix a Madrid

Campionat d'Espanya sots 11 i 15 2018

Les pistes municipals de Tres Cantos a Madrid van acollir el passat cap de setmana els Campionats d’Espanya d’esquaix sots 11 i sots 15, masculí i femení, amb una nombrosa participació de jugadors i jugadores catalanes, que finalment van aconseguir 2 dels 4 títols en joc.

A la categoria sots 15 femenina, l’actual campiona, la jugadora del C.N.Sant Andreu, Noa Romero, partia com a favorita, més després de la magnífica tercera posició a l’Estatal Absolut jugat recentment. Noa Romero va accedir a la final després de derrotar a Montse Fajardo (Esquaix Igualada ) per 3 a 0 i a la gallega Sofía Rodríguez pel mateix resultat. A la final, però, la també gallega Icía Riveiro li va posar les coses més difícils, aconseguint portar el partit al cinquè joc, caient al final davant la jugadora de Barcelona. Ona Blasco (Squash Project) va acabar a la cinquena posició després de perdre a quarts de final Davant Marina Flores, mentre que Monte Fajardo va ser sisena al caure a quarts de final davant Noa Romero.

A la categoria sots 15 masculina el títol se’l va endur el jugador de l’Esquaix Igualada, Nacho Fajardo, a l’imposar-se a la final a Adrián Gracia de Múrcia per un clar 3 a 0. A les semifinals, però, partit agònic davant l’andalús Alvaro Martín, al que va derrotar per 3 jocs a 2 i un ajustadíssim 15 a 13 al cinquè joc, i després de sobreposar-se a un 2 a 1 advers. Meritòria 6ª posició per Hugo Lafuente (Squash Project), 10ª posició per Nil Aguilera (Igualada) , 12ª per Roger Ortega (C.N.Sant Andreu), 13ª per Joan Serna (Esportiu Rocafort), 20ª per Jordi Colom (Igualada, 21ª per Oriol Herrero (Malibú) i 25ª per Aleix Romero (C.N.Sant Andreu).

A la categoria sots 11 masculina Oriol Sàlvia, cap de sèrie 1 va arribar al campionat mermat físicament per una lesió, caient a quarts davant el campió, Alex Boni de València. A la lluita pels llocs va aconseguir la 5ª posició final.

A la categoria sots 11 femenina la campiona va ser Estela del Carmen Martín d’Andalusia, a l’imposar-se a la final a la gallega Olivia Mon.