Meritòria quarta plaça pel combinat espanyol als Europeus sots 19 per equips

Els passats dies 9 al 17 d’Abril la localitat d’Eindhoven (Països Baixos) va acollir els Campionats d’Europa d’esquaix sots 19 tant en categoria individual com per equips, amb tres representants de la Federació Catalana a la selecció espanyola, Noa Romero (C.N.Sant Andreu), Ona Blasco (Tipi Park / Squash Project) i Hugo Lafuente (Tipi Park / Squash Project), i un al combinat de Bulgària, Philip Georgiev (Club Ciudad diagonal / BGS).

Pel que fa al torneig individual cal destacar la sisena posició final de Noa Romero, que després de derrotar a primera ronda a l’eslovena Sara Nedic per 3 a 0, i a la catalana Ona Blasco a segona ronda també per 3 a 0, va caure als quarts de final davant l’hongaresa Chukwu Chinyere, sotscampiona final, per 11/8, 12/10 i 13/11. A la lluita pel 5è lloc victòria davant la francesa N. Lemarchand per 3 a 0 i derrota davant l’anglesa Emma Bartley per 3 jocs a 0. Ona Blasco es va imposar a primera ronda a la txeca Riana Alexova per 3 a 0, caient a segona ronda davant Romero, a la lluita pels llocs, victòria davant la bela Marie Van Riet per 3 a 1 i derrotes davant les franaceses Kara Lincou i Ella Galova, ambdues per 3 a 0, aconseguint la 14ª posició final. Pel que fa a la participació masculina 12ª posicioó final per Philip Georgiev, amb victòries davant H.Mols (Països Baixos) per 3 a 0, Hugo Lafuente per 3 a 1 i S:Murphy (Irlanda) per 3 a 2, i derrotes davant Maceo Levy (França) per 3 a 0, Rhys Evans (Gal·les) per 3 a 0 i Laszlo Godde (França) per 3 a 1. Lafuente va finalitzar a la 25ª plaça, amb un balanç de 4 victòries, Dylan Moran (Irlanda) per 3 a 2, Nathan Masset (Bèlgica) per 3 a 0, Youssef Elgamal (Alemanya) per 1 a 0 i ret. i Amir Samimi (Luxemburg) per 3 a 0, i 2 derrotes, davant P.Georgiev i Guido Lindner (Països Baixos) per 3 a 0. Els anglesos Finnlay Withington i i Katie Malliff, es van proclamar campions junior d’Europa al derrotar al local Rowan Damming i a l’hongaresa Chukwu Chinyere per 3 a 1 i 3 a 0 respectivament.

Pel que fa al torneig per equips la selecció espanyola, encapçalada pel seleccionador Nacional, el català Oriol Sàlvia, estava al Grup C, amb Irlanda, la República Txeca i Dinamarca. Espanya va aconseguir la primera posició del grup desp´rés d’imposar-se als 3 enfrontaments per 2 victòries a 1, essent decisiu el paper de Noa Romero davant la Rep.Txeca i Irlanda, al donar el punt decisiu derrotant a la num. 1 txeca Tamara Hozbaurevoa per 3 a 0 i a la num. 1 irlandesa Sophie Thomas també per 3 a 0, mentre que Lafuente va donar el punt decisiu davant Dinamarca a l’imposar-se al num 1 danès Joakim Jepsen per 3 jocs a 2.

Als quarts de final es van enfrontar a la potent Suïssa, on Noa Romero va a tornar a ser decisiva, guanyant el darrer partit que donava la classificació per semifinals davant la num.1 suïssa Stella Kaufmann per 3 jocs a 0. A les semifinals, tot i la vctòria de Romero davant l’anglesa Nghiem, el combinat espanyol va caure per 2 a 1, amb derrotes del murcià Adrian Gracia i del palentí Mario Pedrosa. Al partit pel bronze davant els Països Baixos, victòria de Romero davant Naomi Nohar per 2 a 0 i derrotes de Lafuente i Gracia davant Damming i Lindner per 3 a 0 i 3 a 2 respectivament, per assolir la quarta posició final. Anglaterra es va imposar a França a la final per 2 a 1.