Magnífica desena posició de Sofía Mateos als Europeus d’esquaix sots 19

Europeu Junior 2018

La ciutat polonesa de Bielsko acull des del passat dissabte 24, els Campionats d’Europa d’esquaix junior, categoria sots 19, amb la presència al torneig individual i per equips de la jugadora del C.N.Sant Andreu, Sofía Mateos, que només amb 16 anys ha estat seleccionada per l’equip espanyol sots 19. El torneig individual es va disputar des de dissabte 24 fins el dimarts 27. Mateos es va enfrontar als setzens de final davant la número 1 francesa, Maelle Fuhrer, derrotant-la per 3 jocs a 2, en un partit molt disputat que es va decidir per un ajustat 11/9 al cinquè joc. A vuitens de final l’esperava l’anglesa Lucy Turmel, campiona final del torneig i cap de sèrie 1, i tot i fer un bon partit va caure per 3 jocs a 0. A la lluita pels llocs 9 al 16 victòries de Mateos davant la suïssa Sarah Ludin per 3 a 1 i l’alemanya Katerina Tycova per 3 a 2 i derrota al partit final davant la potent holenda Fleur Maas per 3 a 0, en 3 jocs molt igualats.

Els campions del torneig van ser el francès Victor Crouin a la categoria masculina, al derrotar a la final al txec Victor Byrtus per 3 jocs a 2, mentre que Lucy Turmel es va imposar a la seva compatriota Alice Green a la final femenina per 3 jocs a 1.