Iván Pérez i Ona Blasco s’imposen als Campionats de Catalunya absoluts d’esquaix

Les instal·lacions del Tipi Park Sports Center de Santa Cristina d’Aro van acollir els passats dies 9 i 10 de Juny l’edició del 2023 del Campionat de Catalunya absolut d’esquaix, tant a la categoria masculina com a la femenina amb diferents jugadors i jugadores de clubs d’arreu del territori.

A la categoria masculina el canari afincat a Barcelona Iván Pérez (BGS, PSA 85) es va endur el títol de campió al superar a les semifinals a Hugo Lafuente (Squash Malgrat / BGS) per un ajustat 3 a 2 i a la final a Pablo Dolz (C.N.Sant Andreu / BGS , PSA 331) per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/8, 11/5 i 12/10, aconseguint el seu primer títol de Campió de Catalunya. La tercera posició se la va adjudicar Hugo Lafuente, al superar Nacho Fajardo (Can Busqué) al partit pel tercer lloc per 3 jocs a 0.

A la categoria femenina la jove Ona Blasco (Tipi Park / Squash Project, PSA 196) va revalidar el títol de campiona de Catalunya a l’imposar-se a les semifinals a Maria Balló (Indep.) per 3 jocs a 0 i a la final a Montse Fajardo (Can Busqué) pel mateix resultat, amb parcials d’11/5, 11/3 i 11/3. Tercera plaça per Balló al derrotar Ivet Isern (Esquaix Marconi Terrassa) per un ajustat 3 a 2.

Paral·lelament al Campionat Absolut es van disputar els Opens de 2ª i 3ª categoria puntuables pel circuit català. A la prova de 2ª categoria victòria d’Aleix Romero (C.N.Sant Andreu / BGS) a l’imposar-se a la final al seu company de Club Carlos Martín per 3 jocs a 2, amb parcials de 9/11, 11/8, 11/9, 9/11 i 11/2. Tercera posició per David Guzmán (C.N. Sabadell), mentre que a la 3ª categoria el local Jaime Pascual es va imposar a la final a Màrius Tarrés (SAF UAB) per 3 jocs a 0, amb parcials de 12/10, 11/4 i 11/7. Tercera posició final per Jordi Puig (GEiEG) per davant del seu company de club Pep Massó.