Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Iker Pajares revalida el títol de Campió d’Espanya Absolut d’esquaix

Les instal·lacions de l’Esportiu Rocafort de Barcelona van acollir els passats dies 27 al 30 de Maig l’edició del 2021 del Campionat d’Espanya Absolut d’esquaix a les categories masculina i femenina amb vora el centenar d’esportistes de tot l’Estat, i la presència dels millors jugadors i jugadores d’Espanya a la recerca del títol més important a nivell estatal, Cal destacar la nombrosa presència d’esportistes catalans als dos quadres de competició amb uns resultats força destacats.

A la categoria femenina es van fer bons els pronòstics i les dues principals caps de sèrie, la murciana Cristina Gómez (PSA 72) i la gallega Marta Domínguez (PSA 274) van accedir a la final del diumenge, les dues sense cedir ni un sol joc a les eliminatòries prèvies. Gómez s’havia imposat a la gallega Inés Gómez a les semifinals, mentre que Domínguez va fer el mateix amb la jove Noa Romero (C.N. Sant Andreu/BGS, PSA 271). Romero va derrotar Inés Gómez al partit pel tercer lloc per un clar 3 a 0, amb parcials d’ 11/9, 11/7 i 11/8.

La final femenina es preveia molt disputada, entre dues jugadores que ja havien jugat la final del 2020, però amb la jove Domínguez en clara progressió el darrer any. El partit va començar amb domini de Gómez, defensora del títol, imposant-se al primer joc però poc a poc Domínguez va anar agafant el control del partit per acabar aconseguint el seu primer títol de Campiona d’Espanya absoluta, amb un resultat de 3 jocs a 1 i parcials de 8/11, 11/7, 11/3 i 11/6.

Bons resultats de les jugadores catalanes al torneig, a part de la tercera posició de Romero, la jove Ona Blasco (Squash Project) va accedir als quarts de final, perdent amb Gómez per 3 a 0, mentre que Montse Fajardo (ESquaix Igualada) i Anna Ventura (Esportiu Rocafort) van caure als vuitens, davant Inés Gomez i Cristina Gómez respectivament. Ivet Isern (Esquaix Marconi) no va poder superar la fase prèvia. Fajardo va caure a la final de consolació davant la veterana Margaux Pitarch. Per últim destacar la baixa per lesió de Sofía Mateos (C.N.Sant Andreu/BGS, PSA 106 ), actual num. 3 del rànking estatal.

A la categoria masculina també es va repetir la final del darrer any entre el jugador de Sabadell Iker Pajares (Malibú Esportiu / BGS, PSA 32) i el galleg Borja Golán (PSA, 26). Pajares va derrotar Edmon López (C.T Sabadell / BGS, PSA 51) a les semifinals per 3 jocs a 0, en un partit força disputat i parcials d’11/9, 11/9 i 12/10, mentre que Golán va fer el mateix amb la sorpresa del torneig, el madrileny Sergio García (PSA, 158) també per 3 jocs a 0. López es va imposar a García al partit pel tercer llocs per 3 jocs a 2.

A la final Pajares, conscient del potencial del seu rival, va iniciar el partit molt concentrat i amb un esquaix molt sòlid es va imposar al primer joc per un clar 11/4. Al segon joc, amb 2 punts a 0 per Pajares, Golán es va ressentir d’una lesió al genoll que ja l’havia obligat a retirar-se al darrer torneig internacional jugat a Egipte, i va haver de retirar-se del partit, donant així el segon títol de campió d’Espanya Absolut a Iker Pajares.

Molt bona actuació dels catalans al torneig, amb el títol de Pajares i el tercer lloc de López cal afegir les places de quartfinalistes de Nilo Vidal (Euro Sport / BGS, PSA 247) i Bernat Jaume (Esquaix Igualada / Squash Project, PSA 63), Vidal fent un gran torneig i caient davant Golán per 3 a 2, mentre que el segon va protagonitzar la sorpresa al no poder superar García per 3 a 1. Joel Jaume (Igualada, PSA 193), Nacho Fajardo (Igualada) i l’angès resident a Catalunya Richard Williams van accedir a la ronda de vuitens, caient davant Pajares, el galleg Hugo Varela (PSA, 108) i Vidal respectivament. Novena posició final per Joel Jaume, al derrotar a la final de consolació al’andalús Javier Martín (PSA 213) per 2 a 1 i retirada per lesió de Martín.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/4734/campeonato-de-espana-de-squash-absoluto-cobendai-2021