Dark

Auto

Light

Dark

Auto

Light

Iker Pajares campió de la Copa d’Espanya absoluta

Els passats dies 16, 17 i 18 d’Octubre les instal·lacions del Club de Campo K7 de Paterna (València), van acollir l’edició del 2020 de la Copa d’Espanya absoluta d’esquaix, tant a la categoria femenina com a la masculina, amb la presència dels millors jugadors i jugadores del panorama Estatal, i una nombrosa participació de representants de la Federació Catalana.

A la categoria masculina el sabadallenc Iker Pajares (BGS / Malibú Sabadell, PSA 26) es va endur el títol , quart des de la tornada a la competició el Setembre, després de derrotar a la final al galleg Borja Golán (PSA, 27) per 3 jocs a 1, amb parcials d’11/9, 9/11, 11/8 i 11/8, en 71 minuts de joc. Pajares i Golán van accedir a la final després de derrotar a Bernat Jaume (Squash Project / Esquaix Igualada, PSA 69) i al galleg Hugo Varela (PSA 128) respectivament, ambdos per 3 jocs a 0. Actuacions destacables de Nilo Vidal (BGS / Euro Sport, PSA 285) i Iván Pérez (BGS / Triops, PSA 236) que van accedir als quarts de final, on van caure dvant Pajares i Varela respectivament. Nacho Fajardo (Esquaix Igualada) i Joel Jaume (Igualada, PSA 217) van caure als vuitens de final, mentre que Philip Georgiev (BGS / Club Ciudad Diagonal) i Tess Jutte (BGS/ Malibú, PSA 318) van caure a la primera ronda. Pablo Dolz (BGS/ CN Sant Andreu, PSA 561), Xavi Blasco (Squash Project) i Aleix Romero (CN Sant Andreu) no van poder superar la fase prèvia. Victòria de Dolz a la Consolació de prèvies.

A la categoria femenina victòria de la jove jugadora del Squash Pontevedra, Marta Domínguez (PSA 238), al derrotar a la final a la murciana Cristina Gómez (PSA 81) per un ajustat 3 a 2, 3/11, 11/9, 9/11, 11/7 i 11/9 en 50 minuts de joc. A les semifinals Domínguez va derrotar la suïssa resident a Barcelona Ambre Allinckx (BGS, PSA 98), mentre que Gómez va fer el mateix amb la bulgara també resident a Barcelona Selena Georgieva (BGS/ Club Ciudad Diagonal), les dues per 3 a 0. Tercera posició final per Allinckx. Sofía Mateos (BGS/ CN Sant Andreu, PSA 105) i Noa Romero (BGS/ CN Sant Andreu, PSA 319) van caure als quarts de final davant Georgieva i Domínguez respectivament. Ona Blasco (Squash Project) va endur-se la novena posició després de caure a vuitens davant Gómez i imposar-se a Montse Fajardo (Igualada) i la gallega Icía Riveiro a la lluita pel 9è lloc. Maria Pajares (Malibú) també va accedir a la ronda de vuitens mentre que Ivet Isern (Marconi Terrassa) i Maria Balló no van poder superar la fase prèvia. Victòria d’Isern a la consolació de prèvies.

Resultats:

https://rankedin.com/en/tournament/3150/copa-de-espana-absoluta-2020