Hugo Lafuente i Ona Blasco campions de la Copa d’Espanya d’esquaix sots 19 a Sant Just Desvern

Els passats dies 22 al 24 de Setembre les instal·lacions del Mèlich SportsClub de Sant Just Desvern, van acollir l’edició del 2023 de la Copa D’Espanya d’esquaix a les categories sots 11, 15 i 19, masculina i femenina, amb una nombrosa presència de representants de la Federació Catalana a les diferents categories.

A la categoria sots 19 masculina el jugador de Santa Susanna Hugo Lafuente (BGS) es va endur el títol a l’imposar-se a la final al valencià Adrián Revert per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/6, 11/8 i 11/2. Lafuente va accedir a la final després de derrotar als quarts de final al madrileny Javier Fraser per 3 jocs a 0 i a les semifinals a Oriol Sàlvia (Mèlich SportsClub) per 3 jocs a 1. Sàlvia va finalitzar a la 3ª posició per davant del palentí Pablo Antolín, quart. Marc Altarriba (CT Sabadell / BGS) va finalitzar a la 5ª posició al caure als quarts de final davant Sàlvia per 3 a 2 i imposar-se al galleg Fernando Ferrer al partit pel 5è lloc per 3 jocs a 0. Aleix Romero (C.N. Sant andreu/ BGS) va obtenir la 8ª plaça, Carlos Martín (CN Sant Andreu/BGS) la 11ª, Bernat Serna (DIR Rocafort) la 13ª, Achraf Mghar (Triops Banyoles) la 14ª, Adrián Gaug (CT Sabadell) la 16ª, Aniol Germà (Triops) la 17ª, R.Ignasi Mora (Mèlich) la 19ª i Pol Asensio (Mèlich) la 21ª.

A la categoria sots 19 femenina final catalana entre Ona Blasco (Tipi Park Sports/Squash Project) i Montse Fajardo (Can Busqué, Igualada) amb victòria per Blasco per 3 jocs a 0, amb parcials d’11/8, 11/3 i 11/3. Blasco es va endur el torneig sense cedir un sòl joc, imposant-se a la murciana Angela Gracia, tercera classificada, la gallega Olivia Mon, quarta i la canària Danila Medina, cinquena.

A la categoria sots 15 masculina victòria pel canari Alberto Mateo, al derrotar a la final al galleg Lucas Castillo per 3 jocs a 1. Arnau Puiggròs (Mèlich) va finalitzar a la novena posició, Izan Baños (Anyós La Massana) 10è, Oriol Mora (Mèlich) 12è, Victor Gual (Can Busqué) 14è i Tomas Winkel (Gestsquash Andorra) 15è.

A la categoria sots 15 femenina victòria de l’andalusa Siena Hall, a l’imposar-se a la final a la madrilenya Nerea Fraser per 3 jocs a 0. Sisena posició final per LLuna Agruña (CN Sant Andreu), vuitena per Thais Fleury (Dir Rocafort), 13ena per Mar Ruiz (CEAC Sant Vicenç de Castellet) i 14ena per Ariadna Rivero (Can Busqué).

A la categoria sots 11 masculina victòria del galleg Tiago Vilas, al derrotar a la final al canari Miguel Hernández per 3 jocs a 0.

Finalment, a la categoria sots 11 femenina victòria per la murciana Katerina Minuto a l’imposar-se a la final a la madrilenya Daniela Monforte per 3 jocs a 1. Tercera posició final per Ariadna Rivero (Can Busqué).