Dark

Auto

Light

Grans resultats dels catalans amb victòria per Noa Romero als Estatals sots 19

Els passats dies 30 d’Abril i 1 de Maig la localitat andalusa de Fuengirola va acollir el Campionat d’Espanya sots 19 d’esquaix, tant a la categoria femenina com a la masculina, amb una nombrosa representació de jugadors catalans a les dues categories.

A la categoria femenina la jugadora del C.N Sant Andreu / BGS es va endur el títol fent bons els pronòstics, després de derrotar a les semifinals a la gallega Martina Flores per 3 jocs a 1 i a la final a la jove jugadora de només 14 anys de Lloret de Mar, Ona Blasco (Squash Project) també per 3 jocs a 1, amb parcials de 6/11, 11/9, 11/7 i 11/5. Blasco va derrotar a la gallega Sofía Rodríguez a les semifinals per 3 jocs a 0. Tercera plaça per Flores. La també catalana Ivet Isern (Squash Marconi Terrassa) va finalitzar a la 6ª posició després de caure als quarts de final davant Blasco, imposant-se a la murciana Ángela Gracia i caient davant la gallega Icia Riveiro a la lluita pels llocs 5 al 8.

A la categoria masculina victòria del gran favorit, el jugador local Augusto Ortigosa, que no va cedir cap joc en tot el torneig. A les semifinals Ortigosa es va imposar al jove de 16 anys Hugo Lafuente (Squash Project), mentre que a la final va fer el mateix amb Nacho Fajardo (Esquaix Igualada), amb parcials d’11/6, 11/3 i 11/4. Fajardo va derrotar a les semifinals a l’andalús Álvaro Martín per 3 jocs a 0. Martín es va imposar al partit pel tercer lloc a Lafuente per un ajustat 3 a 2, en un partit molt disputat.

Cal destacar que fins a 6 jugadors catalans més van participar al torneig, fent de la delegació catalana la més nombrosa del torneig, amb un total d’11 representants de la Federació Catalana. Oriol Herrero (Malibú) va finalitzar a la 11ena posició, Joan Serna a la 13ena, Marc Altarriba (Malibú) a la 14ena, Aleix Romero (CN Sant Andreu) al lloc 17, Ferran Amaro (Malibú) al 19 i Bernat Serna (Rocafort) al lloc 21.